Stödtjänster

Har du bekymmer eller vill du tala om något? Har du frågor men vet inte helt vem du ska vända dig till? Det finns hjälp att få och du behöver inte grubbla på dina bekymmer ensam.

I kåren ska det finnas en Trygghetsperson som finns till för att du ska kunna ta upp saker och frågor – även det som är lite obekvämt att tala om. Vet du inte vem trygghetspersonen är i din kår kan du fråga en ledare som vägleder dig vidare.

Har du lust att tala med en helt utomstående person så finns det många olika ställen du kan kontakta. Vi har listat några tjänster där du får tala och skriva på svenska:

  • Ärligt talat – chatten. Chatt för dig som är 13-29 år. Du kan chatta med psykolog och andra sakkunniga varje vardag kl. 9-12 och 19-22 (fredagar endast kl. 9-12).
  • Våga Fråga! För dig som är 13-29 år och behöver hjälp med att komma vidare med något som du undrar över eller är bekymrad för. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Svar får du av sakkunniga. Du kan också läsa andras frågor och svar.
  • Barn- och ungdomstelefonen (Mannerheim Barnskyddsförbund) finns till för alla barn och unga. Du kan välja att ringa eller skriva nätbrev. Du är alltid anonym. Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116 på svenska. Du kan ringa  må-ti kl. 14-17 och ons-to kl. 14-20.

I Luckan UngInfos Chatt-och telefonkalender hittar du alla de svenskspråkiga chattarna och telefontjänsterna och när de är öppna. På deras sida hittar du ockås massa bra info kring stödtjänster på svenska.r. Läs mer om Luckan UngInfo och stödtjänstera här.