Stödtjänster

Har du bekymmer eller vill du tala om något? Har du frågor men vet inte helt vem du ska vända dig till? Det finns hjälp att få och du behöver inte grubbla på dina bekymmer ensam.

I kåren ska det finnas en Trygghetsperson som finns till för att du ska kunna ta upp saker och frågor – även det som är lite obekvämt att tala om. Vet du inte vem trygghetspersonen är kan du fråga en ledare som vägleder dig vidare.

Har du lust att tala med en helt utomstående person så finns det många olika ställen du kan kontakta. Luckan UngInfo erbjuder information och handledning både digitalt och face to face för unga. De har arrangerar också workshoppar och evenemang för unga.

Luckan UngInfo har bl.a. de här tjänsterna:

  • Våga Fråga! För dig som är 13-29 år och behöver hjälp med att komma vidare med något som du undrar över eller är bekymrad för. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Svar får du av sakkunniga. Du kan också läsa andras frågor och svar.
  • Ärligt talat – chatt. Chatt för dig som är 13-29 år. Du kan chatta med psykolog och andra sakkunniga på måndagar, tisdagar och torsdagar kl.19-22.
  • UngInfo – appen. Hjälper dig att hitta ställen du kan vända dig till på din ort när du behöver hjälp och råd i olika frågor, allt från jobb och bostad till stödtjänster vid fysisk och psykisk ohälsa.
  • Face to face handledning. När du vill sitta face to face och tala med en sakkunnig vuxen i frågor du behöver hjälp med. Om studier, jobb, bostad eller vad som helst annat som är aktuellt för dig. Handledning ges på flera orter.
  • Flera stödtjänster. På sidan hittar du också andra svenska tjänster du kan använda dig av och kontakta i olika frågor som berör ditt liv.

…och dessutom finns mycket fler tjänster också samlade på hemsidan. Läs mer om Luckan UngInfo och andra stödtjänster här.