Tillväxtträning för kårer

Kom med i programmet för tillväxt för kårer!

Efter flera år av pandemi har säkert kårens verksamhet gått på sparlåga. Det är helt okej att göra saker med måtta, men för dig som funderar på hur kårens verksamhet kan få en kickstart när när scoutverksamheten igen ske mera normalt, erbjuder förbundet en ny form av stöd – tillväxtträning för kåren! 

Tillväxtträning för kåren är ett träningsprogram på ca 6 månader där vi jobbar med att skapa och genomföra en tillväxtplan för just din kår. Vi jobbar utgående från kårens förutsättningar och de kårer som deltar bestämmer förstås själva ambitionsnivån. Som stöd finns tillväxhandledare, tillväxtkoordinator Emma Sundstén och kårstödskoordinator Andrea Hynynen. 

Träningsprogrammet består av 6 träffar för kårens chefstrio (eller tre andra eldsjälar från kåren) och en workshop för alla kårens ledare. Vi hoppas att alla kårer som deltar har åtminstone 3 representanter med i programmet, eftersom ingen ska behöva jobba med utveckling ensam.  

Vad du får om du kommer med: 

  • En inspirationsboost i din kårs verksamhet och tillväxtarbete tillväxtprogrammet kräver en viss insats i under ett halvt år, men det kommer att bära frukt flera år fram i tiden.
  • Ett stödprogram som kommer vid precis rätt tillfälle  då ni kommer med nu i maj, kommer höststarten att bli bättre än någonsin förut .
  • En färdigt planerad och ledd helhet för din kårs ledarsemi/planeringshelg/kickoff i slutet av sommaren eller början av hösten. 
  • Programmet formas enligt deltagarnas behov och önskemål – ni får hjälp med att analysera er medlemsstatistik och identifiera åtgärder som passar just er situation. 
  • En känsla av att göra något gott –  att jobba för att flera ska kunna vara med i scouterna är ett botemedel för allt hemskt och ångestframkallande i dagens värld 

Tio kårer ryms med i programmet, så var kvick och ansök  om att komma med nu!

Vi hoppas att tillväxtträningen ska komma igång igen under 2022! Mer info så snabbt vi har ett startdatum. Så länge kan ni läsa de tips för tillväxt som redan finns på vår hemsida.

Bild: Fanny Aaltonen