Earth Hour

WWF:s Earth Hour ordnas år 2021 lördagen den 27.3. Utöver själva Earth Hour-kvällen kan temat uppmärksammas även i veckoverksamheten.

Earth Hour är ett evenemang som ordnas av WWF globalt. Vem som helst kan delta i Earth Hour. Evenemanget är ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme för att göra ett ställningstagande för klimatet och naturen. I och med denna symboliska gest kan var och en visa sin oro för miljöns tillstånd och klimatkrisen. Earth Hour är inte ett jippo för att spara på elektricitet eller energi. I år firas Earth Hour lördagen den 27.3.2021 kl. 20.30-21.30. Läs mer om evenemanget här.

I år uppmuntrar Earth Hour att avge ett löfte till planeten. Löftet kan beröra vilket område i livet som helst eller vilken vardagshandling som helst, t.ex. att äta mer växtbaserat hemma och på utfärder, att föredra cykling och promenad, att bekanta sig med en hållbar livsstil eller att sprida kunskap till sina vänner. Bekanta er tillsammans med er grupp med olika välgärningar för miljön. Kan ni komma på flera goda gärningar som passar er grupp?

Vad är ert löfte för planeten? Löftet kan avges på WWF:s sidor, både på svenska och på finska. De löften som skickats in på den finska sidan samlas efter evenemanget och delas även med beslutsfattarna i Finland.

Det nya Hållbar scoutkår-certifikatet uppmuntrar kårerna att göra mer hållbara val i sin verksamhet. Certifikatets innehåll passa bra ihop med löften som görs för naturen och miljön. Skulle ert löfte kunna vara att uppmuntra kåren att ta Hållbar scoutkår-certifikatet i bruk?

WWF i Finland har publicerat tips på Earth Hour-tips för scouter. Tipsen kan användas i gruppernas verksamhet. Du hittar tipsen för scouter här (på finska). Fler tips och aktiviteter för de yngre finns här och för de äldre här (dessa är på svenska).

På Scoutprogrammet finns också tips för Earth Hour för åldersgrupperna. Tipsen finns nästan längst ner på sidan, under rubriken ”Program och tips per åldersgrupp”.

WWF Finland har också samlat övriga tips för Earth Hour på finska, dem hittar du här.

Bild: WWF Sverige