Marknadsföring av kåren

Allt som vi berättar om scouting för varandra, för inte-ännu-scouter eller för vem som helst  är marknadsföring av scouting. Den bästa personen att marknadsföra scouting är scouten själv. För många av dem som inte känner till scouting kan bilden av oss fortfarande handla om typer som bara knyter knopar och som inte gör något vettigt. Nu är det dags att slänga alla gamla förutfattade meningar och visa vad vi på riktigt gör i scouterna.

Tips för att marknadsföra kåren:

Var synliga på ert eget område

Byarnas och stadsdelarnas evenemang är fantastiska tillfällen för att synliggöra scouting och rekrytera nya medlemmar till kåren. Det är inte svårt att skapa ett bra marknadsföringsevenemang.  

På vår webbsida om kåradministration finns info om hur kåren kan vara synlig på den egna orten

Marknadsföringsmaterial

Det finns en massa färdigt material, så som broschyrer och banderroller som kåren kan använda sig av. Mycket material går att låna från kansliet, ta kontakt för mera information.

Kontaktuppgifter till Finlands Svenska Scouters kansli
Marknadsföringsmaterial för kåren på scouternas materialbank, emmi.partio.fi

Kårens webbsidor

Är informationen på er hemsida uppdaterad? Stämmer kontaktuppgifterna? Att ha rätt information på er hemsida är viktigt för att nya personer ska hitta er verksamhet.  Finlands Scouter har tagit fram en sidmall som kåren enkelt kan använda för sin hemsida, information om hur ni kan ta i bruk en sidmall för kåren,

Finns er kår med i kårsökningen? 

Kårsökningen på vår hemsida är ett verktyg som hjälper nya personer att hitta en kår i deras närhet.  Kårsökningen ger er också möjlighet att lägga in information om kåren och en egen reklamtext. Finlands Scouter och FiSSc hänvisar till kårsökningen i sin digitala marknadsföring. Genom att er kår syns där kan ni vara säkra på att personer som är intresserade av scouting faktiskt hittar just er kår. En person som använder sig av kårsökningen kan göra en direkt medlemsansökan eller läsa mera på kårens egen hemsida.

Ni uppdaterar era uppgifter i kårsökningen i Kuksa. Läs här hur ni uppdaterar i Kuksa. (PDF)

Rekrytera vuxna

Nya vuxna behövs inom scoutingen så att det finns tillräckligt många hjälpande händer att hålla verksamheten rullande. På våra vuxenrekryterings sidor har vi samlat en massa bra info kring hur kåren kan hitta nya vuxna, introduktion m.m.

Hur berätta om scouting? 

Du kan stöta på frågan om ”vad är det där scouting egentligen?” på ett marknadsföringsevenemang, i skolan eller i hissen i ett varuhus. På sidan, Hur berätta om scouting, finns tips på  vad du kan svara på frågan.

Bild: Anna Enbuske