Lilla Scoutveckan

Scouterna bjuder in alla förskolegrupper att under våren 2021 delta i Lilla Scoutveckan. Under Lilla Scoutveckan får förskolebarnen bekanta sig med scoutingens spännande värld!

Lilla Scoutveckan tar plats i april 2021

Barnen får under Lilla Scoutveckan prova på olika aktiviteter både inomhus och ute i naturen. Varje elev får ett eget kunskapskort med tillhörande klistermärken för veckans uppgifter. På grund av undantagstillståndet som var i kraft till följd av coronaviruset våren 2020 skickades materialet för Lilla Scoutveckan inte ut till förskolorna denna vår. Detta beslut togs eftersom många skolor höll stängt och många barn inte var på plats i förskolan.

Vi hoppas på att situationen ser bättre ut i april 2021. Därför startar vi nu igång kampanjen igen och bjuder med alla förskolor att delta i ett scoutigt äventyr. Vi är i kontakt med alla förskolor som anmälde sig intresserade får vårens kampanj ännu i slutet av detta år.

Beställ det kostnadsfria materialet

Då du anmäler din klass/grupp till Lilla Scoutveckan meddelar du att du vill att materialet ska skickas per post till er skola. Materialet är kostnadsfritt att beställa för förskolor. Förskolan väljer själv fritt i vilken utsträckning och med vilken tidtabell som materialpaketet används. Scoutveckan 19-25.4 är ett alternativ, men det går också bra att göra aktiviteterna ända in i maj månad. Anmäla till årets kampanj är nu stängd.

Över 30 000 barn från 1100 förskolor anmälde sig 2020 till kampanjen. Av dessa har över 2000 barn från ca 100 olika förskolegrupper beställt materialet på svenska. År 2019 deltog 30 000 barn från 1500 förskolegrupper (1000 förskolor) runt om hela Finland.

Materialpaketet 2021:

Lärarens handbok innehåller anvisningar till alla aktiviteter och tillhörande lekar. Handboken har uppdaterats 2020 och innehåller därmed många nya aktiviteter. Aktiviteterna är specifikt utvalda för att kunna tillämpas för de gemensamma lärområden i den nya läroplanen. Handboken innehåller också instruktioner till scoutseder och många lekar.

Stödmaterial för genomförande av uppgifterna:

Suomenkieliset materiaalit:

Information om kampanjen på finska.

För närmare uppgifter kontakta Finlands Svenska Scouters kansli.

Kårer, delta i Lilla Scoutveckan genom att göra ett besök till en skola.

Förhoppningsvis kommer kåren ha möjlighet att göra ett besök till en förskola våren 2021. Vi följer med situationen och informerar närmare kampanjtiden ifall de rådande läget tillåter kåren att göra besök till en förskola.

Aktiviteterna under Lilla Scoutveckan och Äventyrsveckan förverkligas i sin helhet av personalen i skolan, på eftis och på dagis, men kåren har möjlighet att besöka dem. Det är ett utmärkt tillfälle att fördjupa barnens upplevelse av scouting och marknadsföra den egna kårens uppstart på hösten. Ett bra besök kan leda till ett fortsatt samarbete mellan kåren och förskolan eller skolan.