Lilla Scoutveckan

Scouterna bjuder in alla förskolegrupper att under våren 2024 delta i Lilla Scoutveckan. Under Lilla Scoutveckan får förskolebarnen bekanta sig med scoutingens spännande värld!

Barnen får under Lilla Scoutveckan prova på olika aktiviteter både inomhus och ute i naturen. Varje elev får ett eget kunskapskort med tillhörande klistermärken för veckans uppgifter.

Beställ det kostnadsfria materialet

Då du anmäler din klass/grupp till Lilla Scoutveckan skickar vi materialet per post till din skola. Det kostar inget attt beställa materialet för förskolor. Förskolan väljer själv fritt i vilken utsträckning och med vilken tidtabell som materialpaketet används. Scoutveckan 22-28.4 2024 är ett alternativ, men det går också bra att göra aktiviteterna fast ända in i maj månad. Anmälan har stängt 31 januari 2024.

LÄNK TILL ANMÄLNINGSFORMULÄRET

OBS! Om er förskola önskar ha material till både finska och svenska grupper, gör då skilda beställningar för varje grupp på det språk som önskas till gruppen, val av språk görs på första sidan. 

Över 30 000 barn från 1100 förskolor anmälde sig 2020 till kampanjen. Av dessa har över 2000 barn från ca 100 olika förskolegrupper beställt materialet på svenska.

Materialpaketet 2024:

Lärarens handbok innehåller anvisningar till alla aktiviteter och tillhörande lekar. Handboken har uppdaterats 2024 med några nya aktiviteter och lekar. Aktiviteterna är specifikt utvalda för att kunna tillämpas för de gemensamma lärområden i läroplanen. Handboken innehåller också instruktioner till scoutseder och många lekar.

Stödmaterial för genomförande av uppgifterna:

Suomenkieliset materiaalit:

Information om kampanjen på finska.

För närmare uppgifter kontakta Finlands Svenska Scouters kansli.

Kårer, delta i Lilla Scoutveckan genom att göra ett besök till en skola.

Aktiviteterna under Lilla Scoutveckan och Äventyrsveckan förverkligas i sin helhet av personalen i skolan, på eftis och på dagis, men kåren har möjlighet att besöka dem. Det är ett utmärkt tillfälle att fördjupa barnens upplevelse av scouting och marknadsföra den egna kårens uppstart på hösten. Ett bra besök kan leda till ett fortsatt samarbete mellan kåren och förskolan eller skolan.