Scouting ger en massa kunskap och erfarenheter som också kan stöda det som man sysslar med utanför hobbyn.
- Handslagsdiskussioner, uppdragssystemet och att stöda varandra. I diskussionerna bollar man frågor kring det egna uppdraget och hur man agerar och utvecklas i det. I alla feedbacksituationer är det viktig att komma ihåg också de här sakerna, förutom det praktiska, när man stöder varandra i utvecklingen. T.ex. kan man säga: ”Märkte du att du inte alls blev stressad trots att du var ansvarig för 40 personers program och det regnade?”
- Tala! Fundera tillsammans hur ni utvecklats som grupp. Hur var det att göra projekt tillsammans för två år sen jämfört med nu? Märker man vem som är scout på arbetsplatsen eller i skolan? Hur skiljer de här personerna sig från resten?
- Explorerscouter har ett eget verktyg som kan hjälpa de att sätta ord på vad de kan och lärt sig.
- Validering av utbildningar: FiSSc samarbetar med Svenska Folkskolans Vänner för att kunna erbjuda sina medlemmar intyg med studiepoängsrekommendationer för olika utbildningar, läs mer om validerade utbildningar det här.
- Open Badges är ett annat sätt att synliggöra den kompetens och erfarenhet du fått av scoutingen. Open Badges (kallas också för kompetensmärken) kan t.ex. användas när man söker jobb, i studierna och för framtida förtroendeuppdrag som ett intyg på kunskap och kompetens. Läs mer om Open Badges här.
- I helheten Visa vad du kan har vi samlat olika sätt att synligöra vad du lärt dig i scouterna.