Även om det är härligt med ett långt jullov så kan dagarna också ibland bli väldigt långtråkiga. För att råda bot på det här har vi plockat ihop en lista på de bästa tipsen vi har. Här hittar ni 10 roliga, scoutiga tips för jullovet!

Gör mat över öppen eld
Scouter gör mat över öppen eld. Bild: Henri Tammi
  1. Gör ett coolt armband – det här armbandet är både snyggt och praktiskt. Ifall du hamnar i knipa kan du nämligen snurra upp bandet och använda det massor med olika saker.
  2. Laga middagen på stormkök – kanske du kan bjuda hela familjen på nåt riktigt smaskigt? En god gryta eller varför inte tomtegröt.
  3. Lek en lek ur den inkluderande leklistan – i vår leklista har vi samlat massor med roliga lekar. Du kan också söka en lek som passar alla genom att använda filterfunktionen.
  4. Tälta inomhus eller utomhus – att tälta utomhus på vintern kan vara ett spännande äventyr men kan kräva lite specialutrustning. Om du inte har allt som behövs eller helt enkelt mest vill ha en mysig kväll tillsammans går det ju också att tälta inomhus, det är också spännande för de allra minsta i familjen.
  5. Lär dig en låt på gitarr eller ett annat instrument – på Youtube hittar du också massor av bra instruktionsvideor för många olika instrument.
  6. Se en film om klimatet eller om djur och natur
  7. Gör en skattjakt – Göm skatten på ett bra ställe och rita sen en klurig karta för de andra att försöka följa.
  8. Laga plättar på en plåtburk! – du kan också göra pizza i en plåtburk om du lägger den vågrätt bredvid en eld.
  9. Återbrukspyssla med skräp du hittar hemma – perfekt att fundera på om du kan återbrukspyssla fina kort att lägga på paketen eller kanske rent av paketera in dina julklappar i nåt du återvunnit, som tyg eller kanske en gammal kökshandduk.
  10. Gå ut och vila i naturen – bara att sitta på en sten en stund i skogen ger så mycket ny energi! Medan du sitter kan du fundera på vad du hör eller ser runt omkring dig. Ett litet naturbingo kan göra det lite lättare för de yngre att orka sitta stilla en stund längre.

Vilka av tipsen har du tänkt göra i jul? Skulle du vilja göra de här sakerna varje vecka? Då ska du bli scout om inte redan är det!