Scoutingen kan också vara en hobby för vuxna. Genom scoutingen kan vuxna få uppleva naturen, växa som ledare och skapa nya bekantskaper. Dessutom kan nya vuxna i kåren vara fler hjälpande händer vid evenemang och i längden också lösa kårens ledarbrist. Att ta in en vuxenpatrull i kåren kan vara givande för alla åldersgrupper och skapar en fin gemenskap över åldersgränser. Men hur kan då en vuxenpatrull se ut och vad är det som lockar vuxna till scoutverksamheten? 

Stigfinnarna i Kvevlax är en kår som har startat en patrull för vuxenscouter. Patrullen har idag 7 aktiva scouter, just nu fungerar patrullen under namnet Fågelholken men det är inget namn de har slagit fast ännu. Hittills har patrullen hunnit träffas två gånger och nu är de ute på sin första utfärd. 

På utfärden ska de tillreda en indisk Dahl på stormkök och Naan-bröd över öppen eld. Annica och Emilia är två att de nya scouterna som är med på utflykten. FiSSc passade på att ställa några frågor åt dem om hur det är att vara vuxenscout under utfärden.  

Annica Svarvar och Emilia Wik är två av de vuxna scouterna

Både Annica och Emilia har valt scoutingen för gemenskapen, äventyren och närheten till naturen. Och de hoppas därför på mycket uteliv på programmet. Men också hajker och att tillreda god mat i naturen lockar dem.  

När vi undrar vad de vill lära sig i scouterna står praktiska knep och överlevnad högt på listan men vi på FiSSc gissar att de nog kommer lära sig mycket mer än så. Både Annica och Emilia vill också på längre sikt hjälpa till mera i kårens verksamhet men redan nu finns de saker som de tror de kan bidra med. ”Dumma frågor, dåliga skämt, bärhjälp och glatt humör” säger de skämtsamt.  

Vuxenpatrullen är ute på utflykt tillsammans

Vuxenscouterna i patrullen har olika mycket scoutbakgrund. Alla har dragits till scoutingen för gemenskapen, där man får samlas i en grupp med gemensamma mål och värderingar är det viktigaste inom scoutingen. Det här visar ju också på att det finns något viktigt att hämta i scoutingen också för vuxna.  

Till näst hoppas Annica och Emilia på naturnära, lärorika och roliga äventyr. De vill också gärna träffas med andra scouter. Förhoppningsvis kommer scouting uppfylla de här förhoppningarna.  

Vill ni också starta en vuxenpatrull?

Det finns massor med tips och material på scout.fi eller så tar ni kontakt rakt med Emma Sundstén på kansliet. Det går att beställa hem ett paket med material för en uppstart. Dessutom har FiSSc tagit fram ett litet scoutprogram för vuxna och ett märke som ni kan göra tillsammans med era vuxna. Allt för att vi tycker det är viktigt att också de vuxna hittar sin plats inom scoutingen och lär sig vad det innebär att vara scout.