Bjud in era scouters familjer till en härlig kväll på kårlokalen! Här hittar ni allt material ni behöver för att genomföra en rolig kväll för hela familjen. Genom att bjuda in familjen till kåren får ni en bättre relation med era scouters vårdnadshavare, familjen blir mera inkluderad i kårens verksamhet och i längden kan ni hitta nya ledare bland vårdnadshavarna och nya scouter bland syskonen.

Bjud in familjerna

En inbjudan behöver komma ut till de familjer ni tänkt bjuda in! Det finns en färdig botten för en inbjudan som man kan skicka hem med sina scouter ifall ni behöver lite hjälp med det. Kom bara ihåg att byta ut den röda texten så att texten passar er kår. Det kan säkert också vara bra att komma ihåg att påminna familjerna via meddelande en vecka på förhand så de inte glömmer det.

Program

Under familjens kårkväll finns en färdig tipsrunda som handlar om scouting. Ni får dela in gruppen i lagom stora lag som alla består av både barn och vuxna. Den vuxna häjlper till att läsa frågorna och tillsammans får laget lösa alla frågor. Efter tipsrundan kan ni ge en guidad rundtur i kårlokalen och kanske bjuda på lite kaffe och bullar. Kvällen behöver inte vara särskilt lång utan huvudsaken är att familjerna får bekanta sig med kårlokalen och scoutverksamheten. Kom också ihåg att bjuda in de vuxna att komma och hjälpa till i verksamheten.

Hoppas ni får en härlig kväll med mycket lek och skratt. Kom ihåg att det allra viktigaste under kvällen är just det att familjerna ser och känner hur roligt det är i scouterna! Lycka till!