Alexander blev scout i november 2020 efter att hans kompisar hade bjudit med honom på några evenemang. Han hade redan länge uppskattat naturen och gillat att vandra mycket men han fick aldrig sällskap på sina vandringar.

Som tur var hade Alexander många kompisar som var scouter och de knuffade på honom och bjöd med honom i verksamheten. Dessutom sökte han efter ett sammanhang som delade hans värderingar. Han ville gärna göra något gott för samhället som verkligen gjorde skillnad, så att världen skulle bli litelite bättre som han själv säger.

Alexander trivs bäst i naturen

Det som överraskade Alexander när han kom med i scouterna är hur stor organisationen är. Han är imponerad över hur kårer samarbetar och hur många evenemang det finns att gå på inom förbundet. Dessutom är han chockad över hur många scouter det finns och vilken insats alla frivilliga gör för att göra scouting.

Det bästa är ändå den gemenskap som finns bland scouter. Alexander lyfter främst fram den hederliga attityden och idealen inom scoutingen som något fint. Han tycker det känns bra att få göra något där man är uppskattad för det man gör och att man bidrar till något fint tillsammans.

Alexander säger att det alltid finns rum för vuxna att hjälpa till, oberoende av hur mycket tid man kan ge. Men scouting för vuxna handlar inte bara om kaffekokning och talkoarbete. Nej, du får så mycket mer genom evenemang och läger till exempel. Så ibland är din enda uppgift att bara ha roligt! Det finns både evenemang och utbildningar som riktar sig specifikt till vuxna. Och det är bra tycker Alexander för han imponeras av den kunskapen han ser hos unga scouter. Jag har mycket att lära mig ännu, även om jag är vuxen säger han.

”För man kan ha kul, göra nytta, och utveckla sig själv! Helt super ju!”

Det bästa hittills i scouterna tycker Alexander att Rover- och ledardagarna i Nokia var. Evenemanget var bland de första scoutevenemangen han deltog i och programmet var på en lagom nivå, maten var god och han lärde känna massor av människor från hela förbundet. Det var viktigt för mig som ny i scouterna, säger Alexander.

Vill du också bli scout, precis som Alexander, här hittar du information om hur du kommer med!