När du ska ut på hajk är det viktigt att du packar med tillräckligt med mat. Du ska se till att få i dig åtminstone en varm måltid per dag. Det är bäst att före avfärd planera hela hajkens meny, med frukost, lunch och middag för varje dag. Tänk på att allt måste hålla utanför kylskåp.

Här är ett förslag på en billig middagsmeny för en tre dagars hajk med fyra personer. Packa med en eller två trangior och tillräckligt med gas/sprit.

  1. Ris med svampsås. Lätt och gott, men ät det här första dagen så grädden inte far illa. Ta med ris (portionera färdigt i en påse, så tar det mindre plats) och grädde. Det fungerar med torkad eller konserverad svamp, men det bästa är ju om man plockar själv under hajken. Då är det bra att ha med en liten svampbok.
  2. Makaroni med tonfisk och tomatsås. Mycket enkelt, köp en påse makaroni (400g), en konservburk krossad tomat och en konservburk tonfisk.
  3. Nudlar med stekta grönsaker. Packa med fyra paket nudlar och dina favoritgrönsaker. Paprika är ett exempel på grönsak som går bra att steka till nudlar.

Tips!

Till morgonmål går gröt riktigt bra! Pröva att smaksätta gröten med olika bär som finns i skogen, blåbären börjar vara mogna så småningom.