Styrelsens julhälsning

Året 2023 börjar lida mot sitt slut och det är dags att både sammanfatta året och blicka framåt mot 2024. Vi i styrelsen vill med denna julhälsning kombinera vår sista möteshälsning med en del aktuell information om förbundet.

Möteshälsning 11/24

På vårt sista möte för året så diskuterade vi bland annat hur hållbarhet bättre kan beaktas i förtroendevaldas resor och beviljade ett stipendium från Irres fond – tack för alla fina ansökningar! Vi såg även över TG-projektbeställningar och Johanna Björk, lägerchef för områdeslägret ÖS på 24/7, gav en lägesuppdatering. Som vanligt diskuterade vi olika aktuella ärenden från Finlands Scouter.

Styrelsen tillsatte också en hel del förtroendevalda för 2024. Vi tog emot över 50 ansökningar till gruppmedlemsskap! Tidigare på hösten tillsatte vi även gruppordföranden. Det är så glädjande att scouting i allmänhet och FiSSc fortsätter locka drivna och kunniga förtroendevalda!

Ifall du missade ansökan finns det ännu öppna platser i samhälls-, utbildnings- och programgruppen! Utbildningsgruppen letar också efter en ordförande för kommande år. Här hittas alla öppna uppdrag, du hittar dom genom att filtrera efter FiSSc: www.scout.fi/uppdragsborsen. Ansökan till grupperna stänger den 10.1. Det finns även en hel del intressanta uppdrag i lägerorganisationen för ÖS på 24/7!

På mötet godkändes beställningen för förbundslägret 2026! Därmed är det dags att inleda rekryteringen och planeringen. Rekryteringen för chefstrion börjar i januari, så man kan redan nu börja fundera ifall det kunde vara den nästa utmaningen på scoutstigen! Under våren rekryteras sedan resten av staben.

Styrelsen godkände också projektbeställningen för jubileumsåret 2025! FiSSc fyller 50 år och det ska vi såklart fira. Planeringen för det inleds under kommande år. Om du är en eller känner någon festfixare kan man hålla utkik i uppdragsbörsen för intressanta jubileumsuppdrag!

Styrelsens sammansättning

Vi vill tacka styrelsemedlem Joonatan Penttinen som nu vid årsskiftet avslutar sitt mandat i styrelsen. Det har varit roligt och givande att ha fått jobba med Joonatan under det gångna året! Malou Somppi som blev invald till styrelsen 2024 på höstmötet har valt att inte inleda sitt styrelseuppdrag, men vi hoppas få fortsätta samarbeta med Malou i andra sammanhang i FiSSc framöver! Styrelsen för nästa år består av Laura Oksanen, Maja Löfgren, Petra Lapela, Vilja Vihervuori, Alma Lüttge, Didrik Lundsten (vice scoutchef), Matilda Wenman (vice scoutchef) och Laura Nieminen-Eriksson (scoutchef).

Personalärenden

Tidigare i höst genomfördes en omorganisering av kansliet, vilket innebär att två tjänster avslutats och en till tjänst skapats. Mera om detta kan man läsa här. Vi vill även tacka förbundets långvariga verksamhetsledare Jonna Sahala som haft sin sista arbetsdag nu innan jul. Under hösten har vi tillsammans med Jonna arbetat för en smidig överföring av kunskap för framtiden. Tidtabellen för de kommande rekryteringarna planeras som bäst och mer information om det följer efter årsskiftet. På hemsidan kan man se vem på kansliet som man framöver kan kontakta i olika ärenden. På hemsidan kan man även se den uppdaterade organisationskartan som tas i bruk nästa år.

Kårstödskoordinator Malin Lundström har slutfört sin utbildning som Vildmarksguide och kommer efter årsskiftet att följa sin dröm om att starta ett eget företag, vilket innebär att hon sagt upp sig från sin nuvarande tjänst. Vi önskar Malin all lycka till i framtiden och hoppas få mötas i frilufts- eller scoutsammanhang inom en snar framtid!

Vi kan även meddela att Laura Heino anställts som lägerkoordinator för områdeslägret ÖS på 24/7! Vi hälsar Laura välkommen till kansliet och lägerorganisationen, och ser fram emot samarbetet.

De anställda på kansliet tar julledighet under den kommande veckan. I brådskande ärenden kan man kontakta scoutchef Laura Nieminen-Eriksson.

God jul

I och med slutet av året har även årets adventskalenderkampanj avslutats. Tack till alla som jobbar med adventskalenderförsäljningen på något plan, vare sig man koordinerat eller sålt själv! Totalt sålde FiSSc:s kårer i år 14 036 kalendrar!

Slutligen vill vi önska alla scouter och scoutvänner en fridfull julledighet och ett gott nytt år.

Scouthälsningar,
förbundsstyrelsen 2023