Styrelsens möteshälsning 1/2021

Året 2021 har satt igång och därmed har också förbundsstyrelsen haft sitt inledande veckoslut i form av styrelsesemi. Vi önskar ju alla såklart att vi kunde ha träffats i Åbo som planerat, men just nu är det inte läge för det. Hoppas ni i kårerna också har hittat på nya, kreativa och roliga sätt att planera vårterminen. 😊

Förbundet är inne i en ganska stor organisationsförändring (vilken ja, delvis är på hälft ännu) vilket betyder också att vi har gått in för mycket nytt. Bland annat har vi styrelseposter som inte är bundna till verksamhetsområde på samma sätt som tidigare, alltså sitter inte styrelsemedlemmen med i gruppen som vice ordförande. Däremot har vi såklart utnämnda kontaktpersoner till verksamhetsområdena, så att informationsgången löper från och till. 😊

Hur vi har fördelat oss i styrelsen

Filip Nyman
Scoutchef
Lägerarbetsgruppen, HeSS

Jens Back
Vice scoutchef
Scoutrådet, ÅSD

Didrik Lundsten och Melina Weckman
Synlighet, påverkan och kommunikation
SoMe-gruppen, Scoutmedia, Samhällsgruppen

Fanny Aaltonen & Annica Sigfrids
Direkt kårstöd
Kårstöd och Trivsel

Alma Lüttge
Välmående & förtroendevalda
Utmärkelsetecken, Ledarstöd, Mentorgruppen

Sonja Sunde & Anna Åkerman
Evenemang, fostran & utbildning
Utbildning, Program, Sjörådet, Mångfald

Kim Backlund
Projekt
Projektstyrning & Kåtan

Vi alla nås såklart på fornamn.efternamn@scout.fi och hela styrelsen kan man kontakta på fissc_styrelsen@kuksa.partio.fi.

FiSSc styrelse 2021, skärmdump från onlinemöte
Från vänster: Jonna, Alma, Sonja, Annica, Filip, Jens, Kim, Didrik, Anna och Melina. Skribenten Fanny var så upptagen med att anteckna för möteshälsningen att hon inte fastnade på bild.

På mötet

På självaste mötet behandlade vi bland annat:

  • FiSScFjäll projektplan och budget, dessa är nu godkända! Vi ser fram emot ett skojigt läger.
  • Vi godkände en del styrdokument – dessa hjälper oss på traven att tillsammans med andra förtroendevalda jobba på ett smidigt och effektivt sätt.
  • På tal om – så fick vi också godkänna många inkomna uppdragsansökningar, hurraa!

Och så konstaterade vi bland annat att:

  • Adventskalenderresultatet var helt toppen för år 2020! Totalt sålde vi 13 871 och vi har ökat vår försäljning från året innan med 2,9%. Dessutom såldes det 8437 kalendrar i webbshoppen, vilket är en höjning på 366% från föregående år.
  • Det är vi, förbundsstyrelsen som gör upp det strategiska kring förbundets tillväxt.
  • Vi har en del projekt som är på gång just nu, bland annat lägerarbetsgruppen, Vår-FM, Finnjamboreen Kajo 2022 och FiSScAkademin 2.0.

Dessutom tittade vi in och presenterade oss på lördagen på Ålands scoutledarträff, roligt att så många av er kunde delta där! 😊

Vi i styrelsen vill passa på att tacka er alla, precis varendaste en scoutledare, som förverkligar svenskspråkig scouting i Finland. Tack för att ni ger våra barn och unga en värdefull hobby – som ger färdigheter för livet (märkte ni vilket snyggt utplock från den nya strategin 2021-2026?). Vi hoppas ni är med låg tröskel i kontakt med oss, i stort och litet.

Förbundsstyrelsen 2021, genom Fanny