Hangö scoutkår hade länge känt att de saknade resurser för allt underhåll av deras kårlokal och med kårens segelbåt. De satte sig då ner och funderade på sätt att få med fler vuxna i verksamheten. I utkanten av deras verksamhet fanns några föräldrar som länge visat lite mera intresse för scoutingen. Här föddes idén att starta en vuxenpatrull i kåren.

Hangö Scoutkårs ledare saknade vuxna i kåren och tog saken i egna händer.

Marknadsföring är otroligt viktigt när det kommer till att starta upp ny verksamhet. Här har Hangö Scoutkår lagt ner mycket tid och energi för att nå ut till så många som möjligt. De har gjort en egen affisch med information om den nya patrullen som de postat i alla lokala Facebookgrupper och lagt upp i butiker och bibliotek. Dessutom har de skickat ut en mejl till alla föräldrar i kåren och också delat i alla whatsappgrupper inom kåren. De hoppas också att deras scouter ska pusha sina föräldrar lite. Ifall det inte räcker tänker de att kanske lite betald markandsföring ska ge den sista pushen som krävs för att få ihop ett glatt gäng vuxna.

Verksamheten startar under hösten och till att börja med har de har tänkt träffas med gruppen en gång i månaden. Första träffen blir en liten vandring tillsammans så att gruppen får lära känna varandra. Det är viktigt att se på vilka behov som finns i kåren och vilka resurser man behöver för att verksamheten ska fungera så bra som möjligt. i Hangö är kårens mål för tillfället är inte att få in de vuxna i veckoverksamheten. Däremot är kårlokalen ett gammalt hus som kräver mycket underhåll och kåren har också en segelbåt som kräver en del arbete. Här hoppas kårens ledning att de vuxna vill bidra och hjälpa kåren. Ledarna utesluter ändå inte att de vuxna får dra möten om de vill. Såklart är de välkomna om de vill men det är inte där vi behöver mest hjälp just nu, säger Jill från Hangö Scoutkår.

Blir ni också sugna på att starta en vuxenpatrull i er kår? Ta kontakt med medlemsutvecklingskoordinator Emma på telefon 044 7493179 eller skicka ett mejl till emma.portman@scout.fi så berättar hon mera.