…är det bästa som jag vet.

Sommaren börjar vara runt hörnet, efter en annorlunda och delvis tung vår. Trots att denna vårtermin har varit väldigt olik alla vi har upplevt före så kan det konstateras att vi har klarat av arbetet galant. Händelsekalendern för nästa år börjar vara på sin slutraka, vi har sett igenom strategin för 2021-> och nu börjar det snart bli dags att varva ner och ta sommarlov.

Styrelsen träffades för sitt 5e möte den 18.5, vi träffades igen online och hade en hel del på vår agenda. Mötet blev lite längre än tänkt, men det fanns mycket viktigt som måste diskuteras. Vi kommer ännu att träffas en sista gång innan sommaren med styrelsemöte 6/2020 i början av juni, innan också vi börjar avrunda våren!

Innan tankarna går mot sommarlov & slappande på stugan så får ni en snabb uppdatering på vad vi diskuterade under föregående möte;

Najs Plan B
Det kan inte ha gått någon förbi att Najs tyvärr blev inhiberat som följd av Covid-19. Vi har nu arbetat flitigt med att ta fram en Plan-B, för visst måste vi ju ordna något roligt då vi inte kan träffas på Najs! Plan B kommer att delas in i två skeden;

Del 1: hösten 2020

Del ett innehåller bland annat ett materialpaket för kårerna, men program & aktiviteter. Under sensommaren/hösten kommer paketet nå kårerna, där vi får ta del av Najs-temaaktiviteter och får en möjlighet att utnyttja det program som skapats inför lägret. Kårerna uppmuntras att använda programmet under t.ex. höstens hajker, seglatser, utflykter eller i veckoverksamheten. Det skall göras på det sätt som passar kåren bäst!

I samband med att kårerna förverkligar aktiviteterna från lägret så är det möjligt att få Najs-lägermärket, trots att vi inte har haft ett fysiskt läger. Märket kan beställas från kansliet, och det är upp till kåren att bestämma när man delar ut tecknet. Najs 2020 kommer att avslutas vid årsskiftet.

Del 2: Sommaren 2021

Del två har fokus på sommaren 2021, och speciellt på de äldre åldersgrupperna. Det finns en stor risk för flera scouter i explorer- och roverålder inte kommer att kunna uppleva ett större läger förrän de själva är med som ledaren. Vi ser att det är viktigt att dessa åldersgrupper får ta del av förbundsverksamheten, och att de får ta del av ett större evenemang.

FiSScFjäll VII kommer att ordnas för spejarscouter i juni vid förbundets stuga ’Kåtan’ vid Muonio. Rekryteringen för chefstrion har inletts efter att styrelsen kunde godkänna projektbeställningen och rekryteringsinformationen.

Ifall du är intresserad av att komma med och förverkliga FiSScFjäll kan du söka till uppdragen här;

  • Lägerchef ansökan hittas här.
  • Vicelägerchef med ansvar för ekonomi och logistik ansökan hittas här.
  • Vicelägerchef med ansvar för program hittas här.

Sista dagen att ansöka om uppdragen är 12.6, och vi önskar att arbetet sakta påbörjas under sommaren inom trion.

Explorer & Roverscoutevenemang kommer att ordnas under sommaren, en exakt tidpunkt saknas ännu i dagsläget. Styrelsen arbetar som bäst med att göra upp en projektbeställning, varefter rekryteringen kommer att inledas och mera information kommer att gå ut. Håll ögonen öppna!

Förbundets vårmöte 3.6.2020. Kallelsen till förbundets vårmöte gick ut 13.5.2020, och mötet kommer att ordnas dels online, och dels på scoutstationen den 3.6.2020. Vi ber deltagarna att delta på distans, för att minska på spridningen av Covid-19. Mera information kring mötet hittas här.

Vi vill tacka alla förtroendevalda, alla ledaren och alla scouter för att ni har varit med under våren, och vi hoppas få se er alla igen i höst! Tillsammans är vi starka, och vi kommer säkert kunna sitta runt lägerelden tillsammans snart.

Sköt om er och njut av vädret!

Förbundsstyrelsen,
genom Jockum