I september handlar Även jag leder! programsatsningen om att göra goda gärningar i olika former. Tyngdpunkten läggs på att påverka personerna i vår närkrets, och tanken är att man gör både mindre och större ledarskapsgärningar i sin vardag. Även de minsta goda gärningarna sprider glädje i vardagen.

Vargungarna och äventyrsscouterna utmanar en annan grupp inom den egna orten, men gärna ytterom den egna kåren, till att göra en god gärning tillsammans med den egna gruppen. De kan också göra egna goda gärningar-kort som antingen görs på gruppens möten, hemma eller i skolan. Efteråt kan gruppen tillsammans fundera på hur det kändes att t.ex. hjälpa till hemma!

Spejarscouterna och explorerscouterna kan i sin tur fundera på ledarskap som gör intryck. Grupperna kan bjuda in lotsen till mötet och fundera på hur scoutingen i framtiden kommer se ut. Vilka egenskaper behövs hos en bra ledare i framtiden? Hur kunde vi själva utvecklas till bra ledare? Man kan också göra ett besök till t.ex. den lokala ungdomsfullmäktige eller en annan medborgarorganisation och tillsammans fundera på hur man skapar förändring.

Utöver aktivitetstipsen finns det dessutom för varje månad ett lektips och en ledarskapsberättelse som kan användas på gruppernas möten.

Alla aktivitetstips hittas här: https://partio-ohjelma.fi/sv/programmaterial/programsatsning/