Nya scoutkläder ger dig möjlighet att stolt visa upp din hobby

Var redo, ole valmis, be prepared! Våra nya scoutkläder ger dig möjlighet att stolt visa upp din hobby och ökar scoutingens synlighet. Produkterna finns nu till förhandsförsäljning hos Scandinavian Outdoor. 

Det finns t-skjortor för både barn och vuxna samt en huppare för vuxna. Scouternas valspråk stoltserar på kläderna på tre språk: var redo, ole valmis och be prepared, vilket återspeglar scouternas attityd – vi som scouter är alltid redo att äventyra, ta tag i saker och förändra världen! De nya kläderna kan användas såväl på scoutmöten, i skolan som på gatan. Med klädernas vill vi ge dig, som scout, möjligheten att stolt visa upp din hobby och göra scoutingen mer synlig.  

Kaksi partiolaista luonnossa uudet partioaiheiset hupparit päällään.
De nya scoutkläderna kan användas varsomhelst. Bild: Julius Rantanen

Förhandsbeställda produkter hinner till scoutveckan 

Kläderna kan köpas från Scandinavian Outdoor, där också andra scoutprodukter och de officiella scoutdräktera finns till salu. Förhandsförsäljningen av kläderna pågår från den 12 februari till den 1 mars 2024, och de produkter som beställs under den här perioden kommer med att hinna fram för användning under Scoutveckan. 

Efter förhandsbeställningsperioden kommer barnens t-skjortor att säljas så länge lagret räcker, medan produkterna för vuxna kommer att finnas till försäljning åtminstone till slutet av år 2024. Under hösten 2024 kommer det att beslutas om produkterna också kan beställas i framtiden. 

Partioaiheisia t-paitoja.
Det finns t-skjortor för både barn och vuxna. Bild: Julius Rantanen

Försäljningsintäkterna stöder scouting för mindre bemedlade 

Visa stolt upp scoutingen med de nya scoutkläderna. Bild: Niko Rautanen

Genom att köpa de nya produkterna kan man göra gott, eftersom fem procent av priset för varje enskild produkt doneras till fonden Scoutingens vänner. Fondens syfte är att stödja scouting för familjer med låg inkomst och att eliminera ekonomiska hinder för hobbyn. 

T-skjortorna och hupparna tillverkas av Pure Waste, vars modeller är designade för att vara tidlösa. Produkterna är gjorda av återvunnen bomull och återvunna plastflaskor. 

Tillverkningen av tröjorna från återvunnet material använder 99 % mindre vatten och orsakar 50 % mindre koldioxidutsläpp jämfört med motsvarande produkter tillverkade av nya material. Alla produkter är tillverkade på ett ansvarsfullt sätt i Indien.