Johan blev scout 2016 när hans dotter började i scouterna. Han satt med på de första två mötena. När kåren hade akut ledarbrist så valde han att ställa upp. Stämningen och gemenskapen i kåren var orsaken till att han gärna ville vara med.

Scoutingen tog Johan med storm på ett sätt han inte trodde att den skulle göra. Han fick ett varmt mottagande redan från början. Även om han inte hade några förväntningar på scoutingen så har han aldrig ångrat sitt val.

Johan trivs när han får vara i skogen med andra scouter. Alltid lär man sig nåt nytt.

Det bästa med scouterna är att få vara ute i skogen tillsammans, vuxna och barn, enligt Johan. Men han har också många bra minnen från långa dagar i skogen som kontrollant tillsammans med andra vuxna ledare. Johans bästa scoutminnen har han från scoutlägret i Kattilajärvi 2018, de minnena bär han med sig genom hela livet.

Han säger att det finns oändligt med möjligheter för vuxna i scouterna. Sen finns det också vissa administrativa uppgifter som passar vuxna bäst eftersom de kan vara lite knepiga. Det bästa är att man kan vara med helt på sina egna villkor. Du väljer själv hur mycket du vil lägga på din scouting. För att bli scout föreslår Johan att du kontaktar din lokala scoutkår. Eller helt enkelt dyker upp vid kårlokalen, du är helt säkert välkommen in på kaffe.

Enligt Johan ska man bli scout som vuxen eftersom det är så mångsidigt och otroligt roligt. Man får vara i skogen med sina barn och scoutingen ger en känsla av att man verkligen gör nytta. Genom att vara scout som vuxen så bidrar man till att lära barn att uppskatta naturen och lära sig en massa om både sig själv och sin omgivning.

Kanske du också vill vara mer än en scoutförälder? Läs mera om hur du kommer med här…