Adventskalendern gläder även presidentfamiljen under julen

Finlands Scouter besökte torsdagen den 30 november Talludden med scouternas traditionella julhälsning. Okko Lausmaa från Riihiveikot och Vendla Hölttä från Scoutkåren Tre Björkar överlämnade en adventskalender till doktor Jenni Haukio.

Jenni Haukio beundrade årets kalenderillustration och dess långa historia.

”Scouternas adventskalender är redan nästan en nationell institution som finns i många hem varje år. Även för vår familj är kalendern en viktig del av julväntan. Det är fantastiskt att mitt i allt digitalt, ha något så traditionellt och beständigt bevarats”, tackade Jenni Haukio.

Bilden på adventskalendern kompletteras även i år av en julberättelse i fyra delar, där ett nytt avsnitt publiceras varje adventssöndag. Även på Talludden har man tänkt lyssna på berättelsen.

Vendla och Okko berättade under mötet om det som är aktuellt inom scoutrörelsen och om deras egen scoutvardag. Jenni Haukio var särskilt intresserad av de unga scouternas uppdrag och framtidsplaner. Vendla är ledare för kårens 10-11-åriga äventyrsscouter, medan Okko har uppdrag i centralförbundets sociala mediegrupp och har nyligen även blivit ordförande för TikTok-gruppen. Båda ungdomarna har också deltagit i Finlands Scouters Young Spokespeople- och Y-traineeutbildningar för intresserade av samhällsfrågor.

”Fantastiskt att ni är intresserade av samhällspåverkan”, konstaterade Haukio och uppmanade ungdomarna att vara aktiva.