1260 förskolebarn deltar i Lilla Scoutveckan på svenska

Lilla Scoutveckan ger förskolebarn möjlighet att bekanta sig med scoutingens spännande värld! Förskolor i hela Finland inbjuds till Lilla Scoutveckan-kampanjen och kan i början av året anmäla sig och beställa ett kostnadsfritt materialpaket med olika slags aktiviteter och en handbok för läraren. Materialet postas direkt till förskolan under våren.

Barnen får under Lilla Scoutveckan prova på olika aktiviteter både inomhus och ute i naturen. Varje elev får ett eget kunskapskort med tillhörande klistermärken för veckans uppgifter. Tydliga anvisningar i handboken gör det lätt för läraren att välja ut och genomföra aktiviteterna i sin grupp när det passar dem bäst, exempelvis under Scoutveckan som i år infaller 22–28 april.

Lilla Scoutveckan är ett ypperligt sätt att prova på en givande, meningsfull och lärorik hobby för barn och unga. I år får 1260 barn och 184 förskollärare från 93 förskolegrupper ta del av Lilla Scoutveckan på svenska. Totalt 945 förskolor deltar i hela landet. Vi önskar dem roliga stunder tillsammans och hoppas att många av barnen blir ivriga och hittar till en scoutkår där de börjar som vargunge nästa höst.