FiSSc och HeSS: Stafetten till Ukraina etapp 1 och 2

Stafetten till Ukraina är ett projekt som organisationen Karavanen till Ukraina (https://www.karavanen.org/sv/start/) organiserar i ett samarbete med bland annat Finlands Svenska Idrott, Finlands Svenska Scouter, Helsingfors Svenska Scouter och andra frivilliga. 

Det handlar om en vandringsstafett från Helsingfors till Lviv i Ukraina i nio etapper. Målet är att samla in 100 000 euro till ett konkret insamlingsmål för att stödja situationen för den ukrainska befolkningen. 

Scouterna kommer att genomföra de två första etapperna, Tallinn till Pärnu och Pärnu till Riga. 

Tidtabell: 

Patrull 1: Start från Tallinn måndag 20.5 och patrullen för den första etappen ska vara framme i Pärnu lördag 25.5. Patrull 1 tidsreservation 19.5-26.5

Patrull 2: Startar från Pärnu 27.5 och ska vara i Riga 2.6, där stafettpinnen överlåts till nästa grupp i projektet som ansvarar för den tredje etappen. Patrull 2 tidsreservation 26.5-3.6

Vad förväntas av dig som deltar? 
Du är intresserad av att vandra för ett gott ändamål, cirka 25 km per dag. 
Du kan vara med hela veckan som en etapp tar. 
Du är flexibel med sovarrangemang, patrullen sover i en husbil (plats för 5-6 personer) eller tält. Patrullen ansvarar även för att se till 
Du är beredd att synas och vara aktiv på Scouternas och projektets sociala medier för att lyfta Stafetten till Ukraina och insamlingen. 
Du har ett i kraft varande identitetsbevis (pass eller ID-bevis; körkort duger ej)


Scouterna har sökt om pengar för att understöda deltagarnas resor och mat, men deltagaren behöver vara beredd att själv stå för en del eller i värsta fall hela summan. 

Vad kan projektet ge dig? 
Upplevelse av att få vara med och påverka, jobba för fred, sådär påriktigt med en konkret och meningsfull insats. 
Ett scoutigt vandringsäventyr i Baltikum på senvåren. 
En utvidgad gemenskap och nya bekantskaper. 


I och med ett osäkert världspolitiskt läge kan ändringar ske och vi hoppas att du som anmäler dig intresserad har överseende med detta. 


Frågor? Vi svarar gärna!

Matilda Wenman 
vice scoutchef 
Finlands Svenska Scouter rf

044 3200296

ELLER 

Eva Björkestam 
verksamhetsledare
Helsingfors Svenska Scouter r.f.

040 0347641