För kårer

Välkommen med på Najs 2020 – sommarens absoluta höjdpunkt! På den här sidan samlar vi material som ni i kårerna kan ha nytta av.

Deltagaranmälan är öppen fram till 17.3 kl. 23.59

Anmälningen till lägret är i igång och pågår tills 17.3. Påminn gärna era scouter om anmälningen och glöm självklart inte att anmäla er själva också. Tänk också på att ta kontakt med tidigare aktiva ledare i kåren. Vem vet, kanske också de är taggade på att få flera nya och härliga scoutupplevelser på Najs2020?

All info om anmälningen hittas på webbsidan.

Anmälan till bygg- och rivläger

För att lägret skall kunna förverkligas behöver det både byggas upp innan lägerveckan och rivas efter lägret. Anmälan till bygg- och rivlägret öppnar i februari.

Deltagandet i bygg- och rivlägret är gratis och är alltså en underbar chans för ledare att förlänga lägervistelsen!

Till och från Najs

Deltagaravgiften inkluderar inte deltagarnas transport till och från lägerområdet. Kårerna ansvarar själva för att ordna sina medlemmars transporter. Observera även att ifall någon av era scouter står värd för en eller flera utländska scouter efter lägret, så behöver det finnas plats också för dem i bussen på hemvägen. Antalet nordiska scouter som deltar i Home Hospitality och vart de åker bekräftas i april, men det kan vara bra att redan nu fundera på detta.

Deltagaravgifter

Deltagaravgifter för Najs 2020
Långa lägret 29.7-5.8.2020 200 €
Korta lägret 29.7-1.8.2020 115 € 
Dygnsavgift 35 €
Barn under 2 år får delta avgiftsfritt 
Barn i åldern 2-7 år betalar en dygnsavgift på 6 €.

Underläger = hamnar = NAJS (med nya vänner)!

Konungsskär, Killingskär eller Kråkskär – i vilken hamn kommer just er kår att bo? På Najs 2020 bor deltagarna i tio hamnar; åtta vanliga samt en för explorerscouter och en för familjelägerdeltagare.

Vi hoppas att ni inom kåren redan nu börjar fundera om det bland era ledare finns någon som skulle passa som hamnbas eller vice-hamnbas (dvs. chefer för hamnen). Det är nämligen upp till varje hamn att bland sina ledare utse dessa poster. Kårerna får självfallet diskutera sinsemellan, men om ni har frågor om eller förslag på hamnbaser och vicen får ni gärna vara i kontakt med underlägercheferna Laura Oksanen (laura.oksanen(at)partio.fi) och Jenny Skrifvars (jenny.skrifvars(at)partio.fi).

Lägerbrev för kåren

Kårerna får information om lägret genom regelbundna lägerbrev. Breven skickas elektroniskt, men kan också hittas här på sidan.

Lägerbrev för kåren 1

Lägerbrev för kåren 2Instruktioner för att göra den bindande kåranmälan i Kuksa

Lägerbrev för kåren 3

Kårlägerbrev för kåren 4  + Lägerbrev åt deltagare och målsmän

Kårlägerbrev för kåren 5