För kårer

Välkommen med på Najs 2020 – nästa sommars absoluta höjdpunkt! På den här sidan samlar vi material som ni i kårerna kan ha nytta av.

Bindande kåranmälan

Dags för bindande kåranmälan! Uppdraget “Najs 2020 – kontaktperson” har getts i Kuksa åt den ledare i kåren som ni uppgett i den preliminära kåranmälan. Kontaktpersonen har ansvaret över att koordinera kårens lägeranmälan, Najs 2020 kontaktperson är den enda som har rättigheter i Kuksa att göra den bindande anmälan. Den bindande kåranmälan för finländska kårer pågår mellan 11.11.2019 och 9.12.2019.

I den bindande kåranmälan uppger ni ett estimat på antalet deltagare, huruvida ni vill stöda era deltagare ekonomiskt och vem eller vilka i er kår som är taggade på lägerkårsuppdrag. Varje kår förväntas anmäla en lägerkårschef 1, en lägerkårschef 2, en kapten/10 äventyrsscouter samt en akela/6 vargungar. Ifall ni i kåren ännu inte är säkra på vilka som antar uppdragen, kan anmälan kompletteras senare på dessa punkter.

Myndiga lägerdeltagare gör sin egen anmälan till lägret, vårdnadshavare anmäler minderåriga lägerdeltagare. Anmälan för lägerdeltagare öppnas i januari och sista anmälningsdag för deltagare är 15 mars 2020.

Instruktioner för hur den bindande kåranmälningen görs finns längre ner på sidan.

Deltagaravgifter

Deltagaravgifter för Najs 2020
Långa lägret 29.7-5.8.2020 200 €
Korta lägret 29.7-1.8.2020 115 € 
Dygnsavgift 35 €
Barn under 2 år får delta avgiftsfritt 
Barn i åldern 2-7 år betalar en dygnsavgift på 6 €.

Vill ni understöda era lägerdeltagare?
Ni kan i kåren välja att hjälpa till med era lägerdeltagares deltagaravgifter. Ifall ni vill använda er av understödsfunktionen bör ni fylla i det i Kuksa innan anmälningen för lägerdeltagare öppnas efter årsskiftet. Summan dras sedan av från era deltagares deltagaravgifter före fakturan skickas hem. FiSSc fakturerar kåren för den totala summan ni valt att understöda era deltagare med under våren.

Underläger = hamnar = NAJS (med nya vänner)!

Konungsskär, Killingskär eller Kråkskär – i vilken hamn kommer just er kår att bo? På Najs 2020 bor deltagarna i tio hamnar; åtta vanliga samt en för explorerscouter och en för familjelägerdeltagare.

Vi hoppas att ni inom kåren redan nu börjar fundera om det bland era ledare finns någon som skulle passa som hamnbas eller vice-hamnbas (dvs. chefer för hamnen). Det är nämligen upp till varje hamn att bland sina ledare utse dessa poster. Kårerna får självfallet diskutera sinsemellan, men om ni har frågor om eller förslag på hamnbaser och vicen får ni gärna vara i kontakt med underlägercheferna Laura Oksanen (laura.oksanen(at)partio.fi) och Jenny Skrifvars (jenny.skrifvars(at)partio.fi).

Lägerbrev för kåren

Kårerna får information om lägret genom regelbundna lägerbrev. Breven skickas elektroniskt, men kan också hittas här på sidan.

Lägerbrev för kåren 1

Lägerbrev för kåren 2 + Instruktioner för att göra den bindande kåranmälningen i Kuksa

Lägerbrev för kåren 3

Kårlägerbrev för kåren 4  + Lägerbrev åt deltagare och målsmän