Rättigheter till O365 och Teams

När du ansökt om ett uppdrag och blivit tillsatt till det, kan du skapa login till O365 (inkl. Teams) där Najs 2020 teamen arbetar. För att kunna logga in behöver du skapa en @partio.fi adress åt dig. Därefter kan du logga in i systemet med ditt ScoutID!

Hur får jag en @partio.fi adress?

En e-postadress d.v.s. login till Office 365 erbjuds till distriktens, FiSSc:s och Finlands Scouters förtroendevalda. Du som innehar ett uppdrag på Najs 2020 anses fungera som förtroendevald för FiSSc och kan således registrera din @partio.fi adress.

Före du kan registrera dig och börja använda Office 365 tjänster bör du kontrollera att du har:

  • ett aktivt medlemskap (medlemstyp 1) i Kuksa (kuksa.partio.fi)
  • ett godkännt uppdrag på Najs 2020

 

  1. Gå till adressen: https://id.partio.fi/simplesaml/module.php/core/authenticate.php?as=default-sp 
  2. På scoutID sidan logar du in som vanligt med dina Kuksa-login
  3. Nu får du fram en sida som ber dig välja e-post adress åt dig. Välj en fornamn.efternamn@partio.fi. Ifall det redan finns en adress registrerad med samma namn som du, lägg till ett mellannamn eller annan bokstav som skiljer åt adresserna.
  4. Därefter väntar du ett dygn  och kan logga in i Sharepoint med din @partio.fi adress.

OBSERVERA ATT:

Adressen bör vara av formatet fornamn.efternamn@partio.fi,  FiSSc gör manuellt en @scout.fi adress åt dig senare som sedan fungerar parallellt med din partio.fi-adress

Om du inte har ett ScoutID till Kuksa, börja med att registrera dig i Kuksa på adressen kuksa.partio.fi

  1. Gå till adressen: http://portal.office.com
  2. Käyttäjätunnus/Användarnamn: fornamn.efternamn@partio.fi (adressen du registrerat)
  3. Inget lösenord behövs, eftersom systemet för dig till ScoutID login-sidan.
  4. Logga in med ditt ScoutID

Om du istället för en registrera din partio.fi adress -sida, ser ett sammandrag över dina kontaktuppgifter - tag kontakt med Najs 2020 staben på adressen najs2020@scout.fi. Staben kan kontrollera att du har ett aktivt uppdrag för lägret insatt! E-post adressen kan endast registreras om du har ett godkännt lägeruppdrag i Kuksa. 

Om ditt uppdrag har tillsatts åt dig nyligen, vänta ett dygn med att regsitrera dig, så att uppgifterna uppdateras i systemet. 

Om du har ett aktivt uppdrag och du redan väntat ett dygn, men kommer fortfarande inte åt att registrera dig, be om hjälp via adressen tuki@partio.fi.

Att uppdatera användarrättighetsgrupperna och skapa en @partio.fi adress tar ca 1 dygn. Då du lyckats med din regsitrering av @partio.fi adress ser du när du kan logga in i Office365 systemet.