Program

Familjelägerprogram (0-6 år)

Som familjedeltagare bor du I hamnen Killingholm med din familj och andra familjelägerdeltagare. På dagarna kan barnen i ålder 2-6 år delta I lägerdagiset med dom andra barnen eller gå med föräldrarna till någon av programdalarna Lagunen, Under ytan och Kretsloppet där familjelägerdeltagarna får göra programpunkter optimerade för de minsta deltagarna. Vi strävar till att familjelägret skall vara placerat så praktiskt så möjligt, så att det inte för långt till de centrala delarna samtidigt som familjelägret får egen ro för de minsta. Familjelägret kommer att ha möjligheter till barnskötsel så som WC och mikrovågsugn.

Vargungeprogram (7-9 år)

Som vargunge bor du tillsammans med vargungar från samma kår och ditt läger är tre dagar långt. På dagarna deltar du i programdalarna Lagunen, Under ytan och Kretsloppet tillsammans med din kull och er akela, alltså ledare. Frukost och kvällsmål äter ni i er egen hamn, som vi kallar området där ni bor. Det ordnas också annat roligt just för er vargungar – en egen lekpark, ett eget lägerbål och en skattjakt! Ditt läger avslutas på besöksdagen lördagen den 1.8, då du får visa lägret åt dina besökare (om du har sådana) och sedan åker du hem 

Äventyrsscoutprogram (10-12 år)

Om du är äventyrsscout har du möjlighet att delta under hela Najs. Det går också bra att delta under en del av lägret – men då missar du roligt program! Äventyrsscouterna bor i en hamn med sin egen och några andra kårer under lägret och deltar i alla programdalar – Lagunen, Kretsloppet, Under ytan, Eureka och Äventyret. Dessutom får du och din patrull testa era kunskaper på Tävlingen.  

Spejarscoutprogram (12-15 år)

Spejarscouterna bor i en hamn med sin egen och några andra kårer under lägret och deltar i alla programdalar – Lagunen, Kretsloppet, Under ytan, Eureka och Äventyret. Dessutom får du och din patrull testa era kunskaper på Tävlingen. För spejarscouter ordnas också en egen nattmanöver.  

Explorerscoutprogram (15-17 år)

Som explorerscout bor du i en egen explorerhamn med alla andra explorer på lägret, i hamnen kommer det finnas ert egna vardagsrum där ni kan hänga och ha det trevligt. Du kommer att ha uppdrag där du hjälper till vid olika delområden, t.ex. i en programdal, i köket eller inom infran, du kommer få önska inom vilket område du vill ha ditt uppdrag i anmälningen. Resten av tiden ha du program och besöker programdalar. Du har även möjlighet att delta i tävlingen Sten Nylander. 

Roverscoutprogram (18-22 år)

Som roverscout har du till största del av lägertiden uppdrag inom något område som du antingen har klart från tidigare eller får tilldelat när du kommer till lägret. Resterande tiden har du möjlighet att besöka ert alldeles egna vardagsrum där det finns program specifikt för er och möjlighet att njuta av att få umgås med likasinnade. 

Program för äldre ledare (22+ år)

Äldre ledare, d.v.s. alla över 22 år, har uppdrag under lägret, antingen sedan tidigare eller vid ankomst till lägret i uppdragspatruller med andra ledare. Ledarna har den ytterst viktiga uppgiften att möjliggöra hela lägret för alla – både för sig själva och förstås för de yngre scouterna. Detta betyder ändå inte att man är fast hela tiden: ledare kommer att ha åtminstone en hel dag med färdigt inplanerad fritid som man kan utnyttja bäst man vill. Kanske vill du prova på en programdal? Kanske delta i motionspass och koppla av med ledarvård i ledarvardagsrummet? Kanske har du gått TG och vill träffa likasinnade eller har aldrig testat på scouting tidigare och är intresserad av kursen Välkommen till scouting? Hur än din vardag på lägret ser ut, kan du avsluta den i skymningen på Nattens Öga i mysigt sällskap av andra ledare.