Home Hospitality

Vad är home hospitality?

Home hospitality är en scouttradition där en scout står värd för en annan. Inom internationell scouting är det ett vanligt sätt att låta internationella scoutgäster uppleva den lokala kulturen och eventuellt även scoutkulturen, samt att låta värden lära känna scouter från andra länder och bekanta sig med deras kultur. Det är alltså ett unikt tillfälle till kulturutbyte och att lära känna nya scoutvänner.

I samband med förbundslägret Najs ordnar vi efter lägret home hospitality för våra nordiska gäster. Vi vill ge dem en chans att lära känna finsk och finlandssvensk kultur, samt ge FiSSc-deltagare möjlighet att lära känna scouter från andra länder.

Varför ställa upp som home hospitality värd?

  • Det är ett unikt tillfälle att få nya scoutvänner från andra länder
  • I framtiden kan de eventuellt stå värd för er ifall ni befinner er i deras hemland
  • Ni får lära känna varandras kulturer
  • Det är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med internationell scouting
  • Det är roligt och mycket lärorikt på många olika sätt

Vad innebär det hela?

Att stå värd för home hospitality innebär i praktiken att du ser till att din(a) gäst(er) har någonstans att sova, samt att de får mat under perioden de besöker dig. Ifall du har knappt om utrymme hemma så har ju faktiskt alla också med sig sovsäck och liggunderlag till lägret – det är alltså inte ett hinder för att ställa upp.

Vi uppmuntrar även alla som är intresserade av att ställa upp att göra sitt bästa för att deras gäst får en bra upplevelse i Finland. Ni får jättegärna dela med er av den finska/finlandssvenska kulturen. Ni behöver absolut inte planera något storartat: ni kan till exempel åka till er sommarstuga eller turista i er hemstad. Kom ihåg att sånt som för er verkar vardagligt och kanske till och med tråkigt kan vara nytt och spännande för någon annan.

Ifall ni ställer upp som värd lönar det sig även att kolla med er egen kår att ni har plats för er(a) gäst(er) i kårens transport hem från lägret.

När ordnas home hospitality?

Home hospitality ordnas direkt efter lägret 5-8.8.2020. Scouterna åker alltså hem från lägret tillsammans med er och stannar tre nätter.