Sociala media

Adventskalenderns officiella hashtags är #partiokalenteri, #adventtikalenteri, #adventskalendern och #partioscout.

Lägg alltid gärna som en länk i dina some-uppdateringar en länk till kårens webbshop eller  www.adventtikalenteri.fi -sidan.

På adventskalender -webbsidan kan köparen alltid köpa en adventskalender eller hitta kårernas försäljningsställen listade (uppdateras via Kuksa). Glöm inte att lägga in era försäljningsställen i Kuksa, så att även er kår är synlig med fysiska platser där kunder kan köpa kalendern.

Färdigt some-material

Det finns massvis med färdigt Some-material i materialbanken för kårerna att använda för sina kampanjer.

Var aktiv på sociala medier före kampanjstarten och under kampanjen

Adventskalenderförsäljningstiden är 15.10-5.12. Före den egentliga kampanjtiden sätter i gång är det läge att smått väcka köparnas intresse för produkten. Kom ihåg att nämna vad ni i år samlar intäkter för och på vilket sätt man kan få tag i en kalender (av era scouter eller från webbshoppen).

Glöm inte att den bästa webbshopskunden för er kår är den som väljer att ge sitt kårbidrag till just er. Försäkra dig således om att kårens namn och er egen webbshoplänkt alltid är synligt då du gör reklam för webbshopen.

Före försäljningstiden sätter igång kan du t.ex:

  • Marknadsför er kalenderkampanj på Facebok, Twitter, Instagram och era andra kanaler
  • Byt ut er Facebook sidbild till en med adventskalendertema. Alla försäljare kan även byta ut sin profilbild till en med adventskalendertema för att visa sina vänner att de säljer kalendrar.
  • I kårens egna kanaler är det bra att uppmuntra och stöda försäljarna både före och under kampanjtiden.

Under kampanjtiden kan du t.ex:

  • Berätta med jämna mellanrum om er försäljning på Facebook, Twitter och Instagram.
  • Använd bilder på era egna scouter i säljsituationer (kontrollera att du har tillstånd av föräldrarna att publicera bilderna)
  • Publicera exempel på vad ni använder intäkterna för. Även om ni inte har planer på att köpa något specifikt, berätta vad ni kan göra i er verksamhet med intäkterna.

Här nedan har vi samlat åt er några exempel för inlägg i kårens sociala media -kanaler. Använd dem som de är eller ändra dem så att de passar er adventskalenderkampanj!

Vecka 40
Om en vecka sätter vi igång scouternas adventskalenderkampanj! I år säljer vi adventskalendrar för att kunna …lägg in här ert eget mål. Försäljningsplatser och webbshopp hittar ni på adressen www.adventtikalenteri.fi

Vecka 41
Inlägg 1 (15.10)

IDAG är dagen D, då vi scouter/kårens namn börjar adventskalenderförsäljningen! Kalendern kan du även köpa på webben och även där rikta intäkterna till vår kår/kårens namn. Försäljningsplatser och webbshoppen hittar du på adressen www.adventtikalenteri.fi. Glad väntan på julen!

Till inlägget kan ni välja en bild från materialbanken t.ex. med texten ”Jag säljer adventskalendrar”

Vecka 42
Inlägg 1
Vi säljer adventskalendrar …fyll i datum + plats. Om du inte har möjlighet att komma på plats kan du köpa en adventskalender till förmån för vår kår …fyll i kårens namn… i webbshopen. www.adventtikalenteri.fi

Inlägg 2
Genom att köpa scouternas adventskalender stöder du den lokala scoutverksamheten. Intäkterna från kalenderförsäljningen går i sin helhet till att stöda scouting, den största andelen får kalenderförsäljarna – de lokala scoutkårerna. På webbsidan www.adventtikalenteri.fi finns några exempel på till vad kårerna använt kalenderintäkterna.

Vecka 43
Inlägg 1
Visste du att de finlandssvenska flickscouterna i tiderna hämtade adventskalendertraditionen till Finland? Läs mera på webbsidan www.adventtikalenteri.fi/sv och kolla samtidigt var du kan köpa en adventskalender nära dig – eller varför inte köpa kalendern i webbshoppen! Kom ihåg att rikta kalenderintäkterna till Scoutkåren NN.

Inlägg 2
Med adventskalendern följer klistermärkespaketkort. Visst är dom fina!

Vecka 44
Vem i kåren säljer 100 kalendrar? Alla som lyckas med det får ett specialdesignat tomtemärke i guld! Anta utmaningen och bli en i guld-tomtegänget. www.adventtikalenteri.fi

Vecka 45
Du kan köpa scouternas adventskalendern av lokala scouter på din ort eller på adventskalender webbsidan. Glöm inte att rikta intäkterna till Scoutkåren NN om du väljer att köpa kalendern i webbshoppen. Försäljningsplatser och webbshoppen hittar du på adressen www.adventtikalenteri.f

Vecka 46
Vår kår använder de intäkter vi får för adventskalenderkampanjen till att insamlingsmålet. Genom att köpa en adventskalender av oss bidrar du till en VÄLJ DET SOM PASSAR IN …oförglömlig upplevelse/erfarenhet/hobby etc för barn och unga. Våra försäljningsplatser och webbshoppen hittar du på adressen www.adventtikalenteri.fi. Om du köper adventskalendern från webbshoppen, glöm inte att rikta ditt understöd till scoutkåren NN

Vecka 48
Äntligen! I morgon (1.12) får du öppna första luckan i scouternas adventskalender! Vad döljer sig månntro bakom första luckan?

Vecka 49 – 50
Inlägg 1
Ett varmt tack till dig som understött vår verksamhet genom att köpa scouternas adventskalender. Vi önskar dig en riktigt god jul!

Inlägg 2
Ett stort tack till alla kårens försäljare för en lyckad adventskalenderkampanj! God jul och gott nytt år!