Försäljningsjippon

Försäljningsjippon hämtar kalendern till köparna! De vanligaste försäljningsplatserna är butiker och köpcenter, olika evenemang så som julbasarer, företag, skolor och traditionell dörr till dörr försäljning. Tänk kreativt då det gäller försäljningsplatser! Här nedan hittar du några tips för de vanligaste alternativen.

Kom ihåg att fråga om tillstånd att sälja

Försäljning inomhus kräver alltid tillstånd av fastighetsägaren, medan försäljning på gatan och i närheten av t.ex. en busstation kan göras utan tillstånd. Då ni kommit på ett bra försäljningsställe för er kår, be om tillstånd i förväg.

I Finland finns öven en miljon personer som varit eller är scout. Det är således mycket sannolikt att personen du frågar tillstånd av har varit scout eller känner någon som är det. Håll det i bakhuvudet om det känns nervöst att ta kontakt med olika instanser. Mottagandet är sannolikt positivt.

Kom även ihåg att uppge era försäljningsplatser i kuksa, så att de blir synliga på adventtikalenteri.fi -sidan. Se anvisning för hur du lägger till en försäljningsplats!

Satsa på marknadsföring av era jippon!

Se modellbrev för tillstånd i materialbanken!

Vad ska vi ta med oss?

Det viktigaste i försäljningsarbetet är positivt humör, välplanerad försäljningsplats, säker hantering av pengar och tillräckligt med försäljare och kalendrar. För att väcka köparens intresse kan det vara bra med lite rekvisita. Gör det dock inte för invecklat – redan en banderoll som ni kan låna från kansliet eller en plansch som ni kan skriva ut från materialbanken fungerar för att väcka intresse. Även en julgran eller
-krans för förbipasserandes tankar till julen. Med små metoder kan ni göra er försäljningsplats lockande. Glöm inte scouthalsdukar runt halsen och scoutskjortor eller kårcollage på er, på så sätt väcker ni positiv uppmärksamhet.