Staben

Lägerstaben för Nothamn VIII är tillsatt och arbetet är i full gång. Nedan följer en presentation av dem som förverkligar lägret på stabsnivå. Hela staben nås på fissc_nothamn(at)kuksa.partio.fi och på fornamn.efternamn@scout.fi

Övre raden: Fanny, Jonathan, Mie, Niki
Nedre raden: Rasmus, Niklas, Nicole, Niklas

Namn och kår: Mie 

Uppdrag: Lägerchef

Har du deltagit på Nothamn förut? Mitt första Nothamnläger – Nothamn VI – var på Örö. Där deltog jag som busig patrullscout. Följande läger – Nothamn VII – spenderade jag ombord på kårbåten i Syndalens hamn. Ryktet om den goda maten lockade mig ändå den “jättelånga” (800m?) vägen ner till lägerbyn en handfull gånger. Under det senaste försöket till Nothamn VIII var jag också med i staben. 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Själva lägret! Att få fira en lägervecka fullspäckad med roliga aktiviteter, i sällskap av massor kompisar, känns ju nästan som ett kalas – men längre! 

En hälsning till kårena? Med hänvisning till föregående svar: Välkomna på kalas!

Mie

Namn och kår: Niklas ”Kumppis” Kumpulainen, Sjöscoutkåren Vikingarna 

Uppdrag: Lägerchef

Har du deltagit på Nothamn förut? Ja det har jag, på Nothamn VI på Örö var jag vargunge och på Nothamn VII deltog jag som första årets ledare. Nothamn VII var absolut ett av de bästa lägren jag varit på med massor av segling! 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Jag ser fram emot att göra ett lyckat läger där deltagrna trivs och jag själv har roligt. Givetvis vill jag träffa många nya scouter och vänner på lägret! 

En hälsning till kårena? Häng med det här blir det bästa lägret på länge! 

Niklas

Namn och kår: Rasmus, Sjöscoutkåren Seaboys 

Uppdrag: stabsmedlem med ansvar för lägerupplevelse 

Har du deltagit på Nothamn förut? Pinsamt men sant, men jag har inte deltagit på en enda Nothamn tidigare… du får höra en lång ursäkt sen på Nattens Öga om du frågar 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Ska bli kul att få pröva sig själv med lite större projekt och att få genomföra ett legendariskt läger åt dagens scoutgeneration som missat mycket under de senaste åren 

En hälsning till kårena? Dags med storläger igen efter för många års paus, saknar vi inte alla stämningen och storlägerandan? 

Rasmus

 Namn och kår: Jonathan, Sjöscoutkåren Sailors 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för infran 

Har du deltagit på Nothamn förut? Nothamn VI var mitt andra scoutläger och Nothamn VII sista lägret som patrullscout. Mitt första Nothamn minns jag inte så mycket från men det förra Nothamnlägret var ett riktigt pang länger och följande kommer att bli ännu bättre 😉 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Jag ser fram emot att få vara med och förverkliga sommern 2023s höjdpunkt. Jag drivs av projekt där man får göra smarta lösningar och jobba med smarta typer.  

En hälsning till kårena? Kom med och gör Nothamn!  

Jonathan

Namn och kår: Gustaf, Helsingfors KFUK/M scouter 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för säkerheten 

Har du deltagit på Nothamn förut? Tyvärr som en landscout har jag inte deltagit på ett Nothamn tidigare, men är alltid trevligt med nya upplevelser. 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få en ny synvinkel på hur man också kan scouta, samt göra mitt bästa för att möjlig göra ett bra läger för alla deltagare. 

En hälsning till kårena? Nu alla med på ett jätte kiva Nothamn efter många års paus! Gäller landscouterna också, man måste inte va sjöscout för att ha kiva på Nothamn! 

Gustaf

Namn och kår: Nicole Latini, Sjöscoutkåren Stormfågeln 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för säkerhet 

Har du deltagit på Nothamn förut? Har tyvärr inte 🙁 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Definitivt att få kombinera mitt intresse för säkerhet med mitt intresse för scouting – att få planera och förverkliga allmän, personlig och materiell säkerhet i alla dess former från A till Ö. Det kommer vara alldeles fantastiskt att få träffa nya och bekanta, jobba tillsammans och med egna händer skapa sommarens roligaste upplevelse för alla scouter! 

En hälsning till kårena?  Ni där borta, är ni klara? Ingenting är väl lika kul som storläger med sjötema i gott sällskap och fin naturmiljö. Alla är välkomna, oberoende är ni land- eller sjöscouter – vi lär oss tillsammans!  

Nicole

Namn och kår: Fanny Aaltonen, Sjöscoutorganisationen Fribytarna 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för marknadsföring och kommunikation 

Har du deltagit på Nothamn förut? Ja, deltog på Nothamn VII som explorerscout. Bästa lägerupplevelsen under min scoutkarriär, hittills.  

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få bekanta mig med att ordna lite större läger, få nya kompisar och såklart att få se alla glada scouter på läger nästa sommar.  

En hälsning till kårena? Ifall ni ännu funderar på att delta – gör det! En unik lägerupplevelse för både sjö- och landscouter att få delta på ett sjöbetonat läger.  

Fanny

Namn och kår: Filip Blomquist, Scoutkåren Pojkarna 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för ekonomi 

Har du deltagit på Nothamn förut? Nej, och en tid sedan jag deltagit på något större läger. Med andra ord väldigt taggad! 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få träffa många nya scouter och njuta av mycket segling. Också blir det en rolig utmaning att koordinera all ekonomi… 

En hälsning till kårena? Kom med! Vi önskar få roliga kappseglingar och behöver många ivriga seglare (scouter…) 

Filip

Namn och kår: Niklas Jylhävuori, Scoutkåren Pojkarna 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för program 

Har du deltagit på Nothamn förut? Jo, jag deltog på Nothamn VII som explorerscout.  

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få vara med och förverkliga ett snäppet större läger och förhoppningsvis även inspirera flera yngre ledare att göra samma. 

En hälsning till kårena? Jag hoppas att få se så många som möjligt av er i programdalarna, det här vill ni inte missa! 

Niklas

Namn och kår: Malin, Sjöscoutkåren Sailors
Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för bespisning
Har du deltagit på Nothamn förut? Jo, som miniscout på Nothamn VI och som ganska pinfärsk ledare på Nothamn VII. På första lägret yrade jag omkring och ärligt talat gjorde jag nog det under det andra också – men kunde inte visa det utåt lika mycket!
Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Nya utmaningar och upplevelser redan i planeringsskedet och sedan ett hejdundrande bra köksteam och Sås&Kopp/Disney/Eurovision/Schlagerfest i köket. Att äntligen våga ta ett stort ansvar på ett större läger och ha roligt med nya och gamla scoutvänner!
En hälsning till kårerna: Var där eller var en fyrkant! Vågar påstå att det är mycket bättre att vara med! I köket kan man dessutom vara med oberoende om man har sjöscoutkunskaper eller inte…

Malin