Staben

Lägerstaben för Nothamn VIII är tillsatt och arbetet är i full gång. Nedan följer en presentation av dem som förverkligar lägret på stabsnivå. Hela staben nås på nothamn@scout.fi och på fornamn.efternamn@scout.fi

Övre raden: Fanny, Jonathan, Mie, Niki
Nedre raden: Rasmus, Niklas, Nicole, Niklas

Namn och kår: Mie 

Uppdrag: Lägerchef

Har du deltagit på Nothamn förut? Mitt första Nothamnläger – Nothamn VI – var på Örö. Där deltog jag som busig patrullscout. Följande läger – Nothamn VII – spenderade jag ombord på kårbåten i Syndalens hamn. Ryktet om den goda maten lockade mig ändå den “jättelånga” (800m?) vägen ner till lägerbyn en handfull gånger. Under det senaste försöket till Nothamn VIII var jag också med i staben. 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Själva lägret! Att få fira en lägervecka fullspäckad med roliga aktiviteter, i sällskap av massor kompisar, känns ju nästan som ett kalas – men längre! 

En hälsning till kårena? Med hänvisning till föregående svar: Välkomna på kalas!

Mie

Namn och kår: Maja, Sjöscoutkåren Stormfågeln 

Uppdrag: Vice lägerchef

Har du deltagit på Nothamn förut? Jag har deltagit på Nothamn VI 2004 och Nothamn VII 2012, dessutom var jag i staben för Nothamn VIII då det planerades för sommaren 2018. Nothamn VI var mitt allra första scoutläger. Vi hade vargungebyn mitt i en massa kråkbärsris nära stranden på det mycket natursköna Örö som på den tiden inte var öppen för allmänheten. En morgon simmade en älg förbi i vattnet utanför byn! Det blev ett väldigt ståhej, alla ungar skulle såklart se djuret, och älgen simmade snabbt vidare. Ett av de starkaste scoutminnena från min barndom. På Nothamn VII var jag explorerscout och minns speciellt strandpartyt som avbröts av en åskstorm, och alla måste evakueras inomhus. Mycket spännande även det.

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få jobba med gamla och nya scoutkompisar och möjliggöra storlägerupplevelse för många nya scouter. 

En hälsning till kårena? Kom med på sommarens härligaste vecka, du kommer bara att ångra att du inte var där!

Maja

Namn och kår: Rasmus, Sjöscoutkåren Seaboys 

Uppdrag: stabsmedlem med ansvar för lägerupplevelse 

Har du deltagit på Nothamn förut? Pinsamt men sant, men jag har inte deltagit på en enda Nothamn tidigare… du får höra en lång ursäkt sen på Nattens Öga om du frågar 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Ska bli kul att få pröva sig själv med lite större projekt och att få genomföra ett legendariskt läger åt dagens scoutgeneration som missat mycket under de senaste åren 

En hälsning till kårena? Dags med storläger igen efter för många års paus, saknar vi inte alla stämningen och storlägerandan? 

Rasmus

 Namn och kår: Jonathan, Sjöscoutkåren Sailors 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för infran 

Har du deltagit på Nothamn förut? Nothamn VI var mitt andra scoutläger och Nothamn VII sista lägret som patrullscout. Mitt första Nothamn minns jag inte så mycket från men det förra Nothamnlägret var ett riktigt pang länger och följande kommer att bli ännu bättre 😉 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Jag ser fram emot att få vara med och förverkliga sommern 2023s höjdpunkt. Jag drivs av projekt där man får göra smarta lösningar och jobba med smarta typer.  

En hälsning till kårena? Kom med och gör Nothamn!  

Jonathan

Namn och kår: Nicole Latini, Sjöscoutkåren Stormfågeln 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för säkerhet 

Har du deltagit på Nothamn förut? Har tyvärr inte 🙁 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Definitivt att få kombinera mitt intresse för säkerhet med mitt intresse för scouting – att få planera och förverkliga allmän, personlig och materiell säkerhet i alla dess former från A till Ö. Det kommer vara alldeles fantastiskt att få träffa nya och bekanta, jobba tillsammans och med egna händer skapa sommarens roligaste upplevelse för alla scouter! 

En hälsning till kårena?  Ni där borta, är ni klara? Ingenting är väl lika kul som storläger med sjötema i gott sällskap och fin naturmiljö. Alla är välkomna, oberoende är ni land- eller sjöscouter – vi lär oss tillsammans!  

Nicole

Namn och kår: Fanny Aaltonen, Sjöscoutorganisationen Fribytarna 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för marknadsföring och kommunikation 

Har du deltagit på Nothamn förut? Ja, deltog på Nothamn VII som explorerscout. Bästa lägerupplevelsen under min scoutkarriär, hittills.  

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få bekanta mig med att ordna lite större läger, få nya kompisar och såklart att få se alla glada scouter på läger nästa sommar.  

En hälsning till kårena? Ifall ni ännu funderar på att delta – gör det! En unik lägerupplevelse för både sjö- och landscouter att få delta på ett sjöbetonat läger.  

Fanny

Namn och kår: Filip Blomquist, Scoutkåren Pojkarna 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för ekonomi 

Har du deltagit på Nothamn förut? Nej, och en tid sedan jag deltagit på något större läger. Med andra ord väldigt taggad! 

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få träffa många nya scouter och njuta av mycket segling. Också blir det en rolig utmaning att koordinera all ekonomi… 

En hälsning till kårena? Kom med! Vi önskar få roliga kappseglingar och behöver många ivriga seglare (scouter…) 

Filip

Namn och kår: Niklas Jylhävuori, Scoutkåren Pojkarna 

Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för program 

Har du deltagit på Nothamn förut? Jo, jag deltog på Nothamn VII som explorerscout.  

Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Att få vara med och förverkliga ett snäppet större läger och förhoppningsvis även inspirera flera yngre ledare att göra samma. 

En hälsning till kårena? Jag hoppas att få se så många som möjligt av er i programdalarna, det här vill ni inte missa! 

Niklas

Namn och kår: Malin, Sjöscoutkåren Sailors
Uppdrag: Stabsmedlem med ansvar för bespisning
Har du deltagit på Nothamn förut? Jo, som miniscout på Nothamn VI och som ganska pinfärsk ledare på Nothamn VII. På första lägret yrade jag omkring och ärligt talat gjorde jag nog det under det andra också – men kunde inte visa det utåt lika mycket!
Vad ser du mest fram emot med lägerprojektet? Nya utmaningar och upplevelser redan i planeringsskedet och sedan ett hejdundrande bra köksteam och Sås&Kopp/Disney/Eurovision/Schlagerfest i köket. Att äntligen våga ta ett stort ansvar på ett större läger och ha roligt med nya och gamla scoutvänner!
En hälsning till kårerna: Var där eller var en fyrkant! Vågar påstå att det är mycket bättre att vara med! I köket kan man dessutom vara med oberoende om man har sjöscoutkunskaper eller inte…

Malin