Kom med i scouterna som vuxen

Scouting är en utmärkt hobby även för vuxna. Det krävs inga förhandskunskaper eller tidigare erfarenhet av scouting: vi stöder och utbildar dig för dit uppdrag. Scouting fungerar som en motvikt till arbete och vardagen. Scouting som hobby för vuxna betyder frivilligarbete där de vuxna möjliggör en hobby för barn och unga. Skulle du vara intresserad av att leda en grupp, arrangera utfärder eller hjälpa den lokala scoutkåren med föreningsadministration eller bara ställa upp som en extra hjälp då det behövs. Alla insatser behövs! 

Läs mera om att vara scout som vuxen

Scouting för barn?

Scouting är en hobby fylld av vänskap, skratt och oförglömliga upplevelser för alla! På dessa webbsidor hittar du information främst om hur du kan komma med som vuxen. Läs mera om scouting som hobby för barn via knappen nedan.

Läs mera om varför scouting är en bra hobby för barn 

En hobby för hela familjen

Familjescouting är en hobby för hela familjen! Familjescouting innebär att vuxna och barn under skolåldern deltar i scoutäventyr tillsammans och bekantar sig samtidigt med verksamheten. Familjescouting är ett enkelt och tryggt sätt för de yngsta att bekanta sig med scouting. 

Läs mera om familjescouting 

Bilder: Juha Nurmi, Anna Enbuske, Harri Halmejärvi, Atte Kesti