Museibutik

I museibutiken kan du till exempel hitta ett nytt lägermärke eller specialmärke för att ersätta det du förlorade och till och med till ett överkomligt pris. Om du vill köpa märken att swoppa är vår museibutik precis rätt adress för dig.

Produkterna som säljs i museibutiken är en del av Scoutmuseets insamling.

Finlands Scoutmuseum har publicerat ett femtiotal böcker. Ämnena är vida och varierande från årsböcker till Scoutrörelsens bibliografiska index (1981) och ämnen som: Ihminen leikkii (1980), Kalevalaisuuteen partiotoiminnassa (1988), Partiotoiminnan ekologia (1986), Vaeltajaongelma (1986) och Partiomuseon viisi vuosikymmentä (2014).

Det finns också många andra scoutprylar till salu, till exempel olika märken, pins, klistermärken och vykort eller till och med tändmaterial för lägerbål.

Museibutikens produkter säljs på museet i Åbo och även i våra pop-up-museer på läger och evenemang med begränsat urval. Vi försöker också hålla i vårt urval speciella frimärken och kort från museet eller lägret för att skicka hälsningar till bekanta och hem. På korten och breven finns också Scoutmuseets stämpel.

Böcker från Finlands Scoutmuseiförening finns också att köpa på antikvariaatti.net.

Länken tar dig direkt till valet av Scoutmuseet för antikaffärer. Annars, när du surfar på webbplatsen, hittar du oss i KAUPPIAAT-undermenyn under namnet Suomen Partiomuseo.