Lägerprogram

Lägerprogram

Lägerprogrammets detaljer är ännu bemantlade, men tillgivet är att den koreanska scoutorganisationen firar sitt 100 – årsjubileum i 2023 och deras tanke är att fira sitt första fulla sekel med oss. Programmet är uppbyggt kring jubileet och följande teman, grupperat i sex helheter:

  • En gång scout, alltid scout (Scouting for life). Växa till sig som scoutledare, bemästra scoutmässigt livsfärdigheter samt reflektera på världsomspännande problematik och relaterade lösningsmodeller.
  • Hållbar utveckling (Sustainability). Bekanta sig med målsättningarna för hållbar utveckling, med en vinkling på samhället, fred och samförstånd. Programmet genomförs i ”Tältet för en bättre värld” och i ”Byn för global utveckling”.
  • Smart och vetenskaplig (Smart and Scientific). Lägrets egna smartmobilapp kungör aktuella meddelanden och möjliggör även deltagandet i jamboreeprogram. I den vetenskapliga delen är det robotar och virtuell realitet som gäller. Fokus ligger på vetenskapliga rön, teknologi, teknik, konst och matematik.
  • Action (ACT: Adventure, Culture, Tradition). Antagligen den mest spännande och hemlighetsfulla helhet. Det som är känt, är att vi beger oss på äventyr till den vackra naturen utanför SaeManGeum. Upp på bergsluttningarna, ut på havet och in i floden. Vi bjuds så väl som på traditionell som på modern Koreansk kultur. K-Pop, Bibimbap och Hangul alfabetet finns uppdukat.
  • Säkerhet (Safe and Secure).  Säkerhetsåtgärder för nödsituationer är en handlingsmodell, utvecklad av Koreanska scouter, utvecklad med tanke på både förebyggandet av infektionssjukdomar, naturkatastrofer och andra nödsituationer och olika tillvägagångssätt när de förutnämnda inträffar.
  • Utmärkelser och belöningar (Various Award Programmes). Under jamboree tiden förlänas olika utmärkelser som t.ex Hwarang priset och belöningar för prydlighet.