För vem?

Ledareldar är riktat till alla över 18-åringar, som är intresserade av ledarskap och att utveckla sig själva. Största delen av deltagarna på tidigare Ledareldar har varit scouter, men i år hoppas vi även få med flera deltagare som inte har någon tidigare erfarenhet av scouting.

Evenemanget går huvudsakligen på finska, men nytt för i år är att det kommer att ordnas workshopar som går att delta i på svenska. Du behöver alltså inte kunna finska flytande för att kunna delta, även om det kanske kan vara till din fördel. All nödvändig information kommer att finnas tillgänglig på svenska.

Funderar du på om du tillhör målgruppen? Här är några exempel på personer som kunde vara intresserade av Ledareldar och som vi jättegärna vill ha med:

  • Du är aktiv i en förening och vill utveckla dig själv, samt ditt kunnande.
  • Du fungerar som ledare i arbetslivet.
  • Du har inga ledaruppdrag, varken i arbetslivet eller i dina fritidssysselsättningar, men du är intresserad av att lära dig om ledarskap.
  • Du vill uppleva ett veckoslut i skogen i slutet av sommaren. En bonus är ju om det dessutom finns möjlighet att utveckla sig själv och träffa nya människor!
  • Du har undrat lite över vad dina kompisar egentligen håller på med i scouterna.
  • … ingen av de ovannämnda, men ändå är det nånting som intresserar dig!

I princip vem som helst kan alltså delta i Ledareldarna. Kanske du vill samla ihop ett gäng med arbetskompisar eller bekanta att delta tillsammans med?

Varför?

Scoutingens målsättningar är att fostra ansvarskännande, aktiva och självständigt tänkande individer – se själv! Scouter lär sig värdebaserat ledarskap redan som unga. Vi scouter vill vara experter på värdebaserat ledarskap i Finland.

Ledareldar tillhör alla. Inte bara scouter.

Vi vill inte gömma vårt ljus under skäppan. Vi vill dela med oss av vårt kunnande om ledarskap och genom det bidra till att göra världen till en bättre plats. Det klarar vi inte av själva. Vi vill lära oss om ledarskap av andra och föra en dialog i många riktningar. Ledareldar är Finlands Scouters vassaste pilspets i att dela kunskapen om ledarskap. Därför vill vi ha med just dig. Kom med och berätta för oss vad du kan och vet om ledarskap.

Tänk, vilka möten som kan uppstå på Ledareldar: var annanstans får en gymnasieelev och yrkesskoleelev vara likvärdiga med en högt uppsatt VD, som medlemmar i en workshop?