Ankomst till området

Evenemanget hålls i Evois, som ligger i närheten av Tavastehus. Rättare sagt ordnas evenemanget på Evois lägerområde, där det t.o.m. kan ordnas läger för över 10 000 personer.

Ankomst

Utrymmet för parkeringsplatser på området är begränsat. I övrigt är det oftast inte det klimatsmartaste valet att åka bil till evenemanget ensam.

Kolla in kör-instruktionerna till parkeringsplatserna!

Samåkning och skjutsbörs

Samåk gärna för att spara miljön! För att hitta bilsällskap kan man i äkta retro-anda använda sig av sidan kyydit.net. Där finns en egen grupp för delande av skjuts till Ledareldar. Ledareldar ansvarar inte för upprätthållande av servicen.

Allmän transport och skjuts från Tavastehus

Flera olika scoutdistrikt ordnar gemensam transport till Ledareldar, som vem som helst får anmäla sig till. Du kan läsa mer om dessa på finska här.

Från tågstationen i Tammerfors ordnas gemensam transport till lägerområdet på fredag och tillbaka på söndag. Denna buss stannar också vid shoppingcentret Tuulonen. Bussen kostar 15€ tur-retur och kräver att du anmäler dig senast 28.8.

De gemensamma bussarna får köra ända in på lägerområdet.

Start: Tavastehus tågstation

Avgångstid: Fredag 30.8.2019 kl. 17:00 och 19:00

Hållplatser på vägen: Köpcentret Tuulonen kl. 17:30 och 19:30

Pris: tur-retur 15€

Anmälan: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=29218

Sista anmälningsdag: 28.8.2019

Retur: Söndag 1.9. efter att programmet är slut. Uppskattad avgångstid kl. 14:00

Organisatör: Finlands Scouter

Tilläggsinformation: Transporten erbjuds bara som tur-retur och kostar 15 euro. Avgångs- och ankomstplatserna är Tavastehus tågstation och Köpcentret Tuulonen. Resan uppskattas ta ca 1 timme. På söndag avgår bussen efter att programmet är slut. Tidtabellen bekräftas till de anmälda.

Körinsturktioner till parkeringsplatserna

Lägerområdet ligger i närheten av väg nr 53, mellan Lammi och Padasjoki. Till Evois är det ca 20km fråm Lammi, 25km från Padasjoki, 50km från Tavastehus, 70km från Lahtis och 110km från Tammerfors.

De gemensamma bussarna får köra ända in på lägerområdet.

Det finns tre olika parkeringsområden på Ledareldar:

  • Parkeringen på lägerområdet (rymmer max 200 bilar) – ämnad endast för parkering under hela evenemanget
  • VIP-parkering – för talare, gäster, media och personer med inva-märkning på bilen
  • Åkerparkeringen (peltoparkki) vid Mäkikulmantie 7km från lägerområdet, med shuttle-buss transport till lägerområdet – rymmer resten av bilarna, samt eventuella husbilar

 

Parkeringen på lägerområdet och VIP-parkeringen

För att hitta till parkeringen på lägerområdet eller VIP-parkeringen ska du skriva in Saukonojantie 16970 Hämeenlinna i navigatorn.

Parkeringen på lägerområdet fylls väldigt tätt packat och är ämnat endast för bilar som stannar hela evenemanget. Om du parkerar din bil här kommer du inte att kunna köra hem förrän på söndag (gäller inte VIP-parkeringen). Platserna fylls i ankomstordning. Tillträde med bil till området och dess parkering tar slut kl. 17, eller tidigare ifall parkeringen blir full.

OBS! Parkeringen på lägerområdet tar inte emot flera deltagare om det finns en skylt vid Padasjoentie där det står ”Leiri-P täynnä”. Om du kommer söderifrån, från Tavastehus och Tuulonen placeras skyltarna innan åkerparkeringen vid Mäkikulmantie, samt innan Opistontie. Om du kommer från Padasjoki placeras skylten innan Arabiantie. När parkeringen på lägerområdet är full parkeras bilarna på åkerparkeringen vid Mäkikulmantie. Talare, gäster och media får köra till VIP-parkeringen på området.

Ankomst till parkeringen på lägerområdet sker via Saukonojantie. Bilarna som är parkerade på lägerområdets parkering får åka iväg enligt parkeringsvakternas instruktioner först på söndag 1.9. fr.o.m. kl. 14:30. Om du parkerar på parkeringen på lägerområdet, måste du lägga en lapp i vindrutan med ditt namn och telefonnummer, så att vi kan få tag på dig under veckoslutet ifall bilen behöver flyttas.

Åkerparkeringen vid Mäkikulmantie och shuttle-bussarna

Åkerparkeringen (peltoparkki) ligger ca 7km från lägerområdet, vid Mäkikulmantie, intill Padasjoentie. Lägg in Mäkikulmantie 16960 Hämeenlinna i navigatorn. Från parkeringsplatsen kommer du till lägerområdet med en shuttle-buss. Shuttle-bussen åker non-stop på fredag 30.8 mellan 16:30 och 20:30. Efter detta kan du beställa skjuts från parkeringsplatsen genom att ringa telefonnumret som finns på parkeringsplatsen. Om du anländer efter kl. 21 kan du förbereda dig på att vänta en stund på transporten. Från lägerområdet ordnas transport tillbaka till parkeringsplatsen på söndag 1.9 efter att evenemanget är slut (kl. 13-18).

Om du anländer eller åker hem någon annan tid kan du beställa skjuts till eller från parkeringsplatsen genom att ringa servicenumret. Förbered dig på att vänta en stund på transporten.

På åkerparkeringen vid Mäkikulmantie kan man vid behov övernatta i husbil eller husvagn. Det finns varken vatten eller el vid parkeringsplatsen.

Uppmärksamma att det är förbjudet att köra bil på lägerområdet fr.o.m. fredag 30.8 kl. 17 till söndag 1.9. kl. 14:30. Under den här tiden får bara de som har rätt att köra till VIP-parkeringen köra dit.