Vuxenrekrytering under scoutveckan 2019

För att så många barn och unga som möjligt ska kunna vara med i scouterna behöver verksamheten också vuxna. Under scoutveckan 2019, 23-28.4.2019 ordnas därför en vuxenrekryteringskampanj.

Scouting är en givande hobby också för vuxna. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att komma med. Frivilligarbete i scouterna ger en motvikt till arbetslivet och din insats gör det möjligt för många barn och unga att ha en bra och rolig hobby! Är du intresserad av att leda utfärder, hjälpa till med kårens administration eller vill du hellre hoppa in då det behövs? Tveka inte att ta kontakt med din närmaste scoutkår, alla behövs!

Kårsökning

Har du varit med i scouterna förut men slutat i något skede? Ingen fara, du kan börja på nytt när som helst! Har du barn som kommit upp i scoutålder och är intresserade av scouting ger det dig ett ypperligt tillfälle att återuppliva gamla scoutminnen och skapa nya. Scouterna förser dig med den kunskap och utbildning som behövs – att du haft en paus spelar ingen roll.

Här kan du läsa mer om hur du kan delta i scouting som vuxen

Scoutveckan 2019

I början på veckan ordnas kaffeutdelning runt om i landet på olika knutpunkter. Under tillfällena har scouterna möjlighet att träffa stora mängder förbipasserande och önska en trevlig dag. På kaffekopparna som delas ut till de förbipasserande kommer att finnas en hänvisning till webbsidor där intresserade kan få mer information om scouting och tips på evenemang man kan delta i under scoutveckan.

Evenemangen som är öppna för allmänheten ordnas av kårerna. Hör du till en kår som skulle vilja ordna ett evenemang öppet för alla under scoutveckan? Hör av dig till Jannica Savander eller Emil Warras (fornamn.efternamn@scout.fi)

Finlands Scouters kampanjsidor för vuxenrekrytering