Tiden är inne för att börja en ny hobby – kom med i scouterna!

Augusti är traditionellt sett en tid för nystart, skolorna drar igång och vardagen börjar rulla på efter sommarlovet. Som för många andra hobbyn är det också den bästa tiden att börja med scouting. Nya grupper drar igång i augusti och september!

Varför ska du komma med

Scouting är en rolig, mångsidig och nyttig hobby som erbjuder en trivsam verksamhet för alla åldrar! Scouting stöder barn och unga i deras tillväxt och uppmuntrar till självutveckling. I scouterna har man roligt samtidigt som man får lära sig mångsidiga färdigheter och hur man jobbar i grupp. Scouter är aldrig handfallna, inte ens i knepiga situationer!

I scouterna får alla:

  • delta i äventyr, ha det roligt och leka tillsammans med andra
  • nya kompisar
  • minnen för livet från läger- och naturupplevelser samt möjlighet att överträffa sig själv
  • internationella erfarenheter
  • göra själv och påverka

Du kan delta i scouting också som vuxen

Scouting är en utmärkt hobby också för vuxna. Det gör ingenting om du inte har tidigare erfarenhet av scoutverksamhet, du får hjälp och utbildning. Scouting fungerar som en motvikt till jobb och övrig vardag. Genom att scouta får du utveckla helt nya sidor av dig själv, röra dig ute i naturen och få en bra motvikt till arbetslivet. För scoututbildningar får du även studiepoäng. För vuxna är scouthobbyn frivilligarbete genom vilket man möjliggör fritidsverksamhet för många barn och ungdomar. Är du intresserad av att leda en grupp, arrangera utfärder, hjälpa i styrelsesammanhang eller bara komma med och hjälpa i bråda tider? Var och en behövs!

Anmäl dig!

Scoutverksamheten och nya grupper drar igång i augusti – september, så nu är en bra tid att komma med! Kårerna i ditt område samt ytterligare information om scoutverksamheten hittas på webbadressen https://www.scout.fi/valkommen-med/.

Om du inte är säker på vilken kår som passar just dig eller dina barn kan du be om tips från scouternas info 8865 1100 eller palvelu@partio.fi