Skolor kan nu anmäla sig till Äventyrsveckan

Scouterna bjuder in alla elever i årkurs 1–2 samt eftisar till att under hösten 2020 delta i skolelevernas Äventyrsveckan. Under Äventyrsveckan får barnen pröva på olika aktiviteter både inomhus och ute i naturen med hjälp av ett materialpaket. Det kostnadsfria materialet består av  uppgifter kopplade till scouting som programmässigt fyller ca 2 lektioner/dag under en veckas tid. Men skolan väljer själva fritt i vilken utsträckning och med vilken tidtabell som materialpaketet används.

Lärarens handbok har i år uppdaterats och innehåller många nya lekar och aktivtiter. Materialet är utarbetat utgående från läroplanens kompetensområden, vid varje aktivitet finns nämnt vilket kompetensområde aktiviteten stöder. Det är även anpassat till scouternas mål för fostran, som stöder barnets utveckling genom att beakta olika utvecklingsfaser inom åldersgrupperna och individens särdrag.

Varje klass gör sin egen anmälan till Äventyrsveckan, sista anmälningsdagen är 22.4.2020. Läs mer om kampanjen och anmälan här.