Du är här

Scouterna på Educa

I år är FiSSc med i Edcua 2018 som går av stapeln den 26–27 januari 2018 i Mässcentret i Helsingfors! Mässan är flitigt besökt av alla som jobbar med skola och utbildning i Finland och i fjol noterade ett nytt rekord: 16 500 besökare!

FSL, tillsammans med Svenska kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Centret för livslångt lärande CLL samt Utbildningsstyrelsen, håller i trådarna för Svenska kvarteret och den så kallade Hörnan där även FiSSc har sin monter.

Programmet är digert och intressant både på fredag och lördag. På lördagen leder FiSSc ett programpass på Hörnans scen gällande mångsidiga utbildningsmetoder utomhus.

"Scouterna använder sig av ett mångsidigt paket av utbildningsmetoder i sin verksamhet. En populär form är utbildning ute eftersom verksamhet i naturen är en del av scoutmetoden. Utbildning ute visar på hur man anpassar aktiviteter utomhus och hur man skapar förutsättningar för lyckad ute-pedagogik. Även längre ledarskapsutbildningar samt administrativa möten kan lätt förverkligas utomhus med rätt planering. 

Ledare för programpasset är Irene Raphanel.  

Inträdet är gratis - kom med du också!

https://www.facebook.com/finlandssvenskalararforbund/videos/1662080847145386/

Videon är gjord av Finlands Svenska Lärarförbund