Du är här

Malin Lindholm från FiSSc vald till vice ordförande för Finlands Scouter

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry har på sitt medlemsmöte valt Maria Ruohola, 29, från Mikaelin Sinikello till ordförande. På mötet valdes också två viceordförande: Malin Lindholm, 28, från Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. och Lasse Roiha, 41, från Puijon Pakertajat ry. Till scoutrådets ordförande valdes Pauli Engblom,24, från Kupittaan Henrikinpojat ry.

Esbobon Malin Lindholm gläds över möjligheten att få utveckla sitt ledarskap i den mest inflytelserika barn- och ungdomsorganisationen i Finland.

”Scoutingen har gett mig så otroligt mycket, och att så många barn och unga som möjligt ska ha möjlighet till likande upplevelser motiverar mig otroligt. Samtidigt har det alltid varit viktigt för mig att göra saker som utmanar mig, det är fantastiskt att få utmana och utveckla det egna ledarskapet i Finlands Scouters ledning”, säger Lindholm.

Scouterna vill erbjuda en hobby för allt fler barn och unga

Genom det prisbelönta projektet 100 nya sätt att scouta har scouterna på lokal nivå jobbat med att sänka tröskeln för barn och unga att komma med i verksamheten.

”De kommande åren kommer vi att jobba hårt för att så många barn och unga som möjligt hittar en gemenskap i scouterna. Jag vill jobba en för öppen och tillgänglig scoutverksamhet, där alla kan hitta motiverande fritidsverksamhet och meningsfullt frivilligarbete”, säger Lindholm.

Finlands Svenska Scouters medlemsmöte ordnades i Villmanstrand 17-18.11. Under helgen togs beslut gällande scoutingens framtid, bl.a. organisationens långtidsplan och ekonomi.

 

20181117_pj_valinta_aleksi_murtojarvi-18

Ordförande 2019-2020: Pauli Enblom (vas.), Malin Lindholm, Maria Ruohola ja Lasse Roiha. Bild Aleksi Murtojärvi