Du är här

Finlands Svenska Scouter på Educamässan

I år är FiSSc med i Educamässan som går av stapeln den 25–26 januari 2019 i Mässcentret i Helsingfors! Mässan är flitigt besökt av alla som jobbar med skola och utbildning i Finland och i fjol noterades ett nytt besökarrekord: 18 000 besökare!

FiSSc står i den så kallade svenska Hörnan. Finlands Svenska Lärarförbund, tillsammans med Centret för livslångt lärande, Svenska kulturfonden, Svenska folkskolans vänner och Utbildningsstyrelsen håller i trådarna för Svenska kvarteret och Hörnan.

I FiSSc monter kan du höra om scoutmetoden och hur du kan dra nytta av den i ditt arbete som lärare och pedagog. Vi berättar också om våra skolkampanjer och det arbete vi gör för synliggörandet av den kompetens man kan få inom scoutingen. På lördag kl. 12.00-12.30 leder FiSSc ett programpass på Hörnans scen om trygga utmaningar och hållbart ledarskap för välmående verksamhet.

”Inom scoutingen betonar vi hållbar och välmående verksamhet. Som stöd finns olika verktyg som också kan tillämpas i hälsofrämjande syfte inom annan verksamhet (med frivilliga, barn eller unga).”

Ledare för programpasset är Emilia Juslin och Nina Martin, scoutledare

 

För mer info om alla utställare och programmet i Hörnan gå in på: https://fsl.fi/pa-gang/educa-2019

 

Inträdet är gratis - kom med du också!

#educa2019 #hörnan2019

 

Foto: Nina Ahtola