Ta hand om era ledare
Varje ledare förtjänar ett tack för det frivilliga arbete de gör. För att hålla upp motivationen och orken behöver även den hårdast arbetande ledaren återhämtning och uppskattning. Ledarvård är en viktig del av teambuildning och hjälper alla att orka i sina uppdrag.
Uppdatera er webbplats
Uppdatera informationen på er webbplats om vilka grupper ni har, mötestider, lediga uppdrag och kontaktuppgifter. Berätta när och var man kan bekanta sig med verksamheten. Se till att webbplatsen innehåller namnet på er hemort och nyckelord som ”scout”, så att er kårs sida kommer upp när föräldrar söker efter scouting på hemorten. Webbplatsen är den viktigaste marknadsföringen för nya medlemmar.
Uppdatera Kuksa
Det är viktigt att hålla Kuksa uppdaterat till exempel när det gäller uppdarag och aktuell information, för att informationsflödet ska fungera smidigt. Men visste du att Kuksa också ger mycket information på Bli Scout-sidan för nya medlemmar som letar efter information? Instruktionerna för uppdatering av Kuksa hittar du här, kansliet hjälper också gärna till.
Följ upp era grupper och ledare – hur ser läget ut inför september?
Har ni kö, ledarbrist eller behov av fler vuxna i kåren?
- Kontakta vårdnadshavare till barn i kö: skicka ett meddelade till de vårdnadshavare med barn i kö och berätta att ni behöver fler ledare för att starta en grupp, fråga om de har möjlighet att ställa upp.
- Planera en vårdnadshavarkväll för nya scoutföräldrar och där ni på samma gång berättar om hur de kan komma med i kåren och hjälpa till. En färdig PowerPoint-mall för redigering hittar du här.
- Några bevisat bra sätt att inkludera vuxna i verksamheten är öppna höstevenemang eller dagsutfärder, att börja med familjescouting eller fundera på mindre uppdrag i kåren som ett första steg att engagera sig i verksamheten. En tydlig uppdragsbeskrivning och uppskattning av hur mycket tid uppdraget tar säker tröskeln att tacka ja.
- Hjälp med ledarrekrytering i sista minuten hittar ni här!
- Om ni inte har möjlighet att ta med alla barn i er grupp, tipsa om andra scoutkårer i området.
Har ni plats för fler barn?
- Ett kickoff-evenemang ger synlighet! Ordna öppet hus i kårlokalen och bjud in föräldrar och barn, uppmuntra dem att ta med vänner, annonsera i Facebookgrupper, på biblioteket och lokala händelsekalendrar. Visa upp vad det innebär att scouta – för en familj som inte är bekant med scouting kan det vara otydligt vad det innebär att ha scouta som hobby. Anmäl ert evenemang i formuläret på Finlands Scouters webbsida för att evenemanget ska synas på listan med öppna evenemang och intresserade ska hitta dit!
- Gör besök i skolor och förskolor! Det är ett bra sätt för barn att få bekanta sig med scouting.
- Berätta om att man kan komma med och prova på scouting.
- Följ med de tillgängliga medlemsansökningarna i ditt område – medlemsansökningar som skickas in via Bli scout-sidorna på scout.fi blir synliga för er i Kuksa.
Ta en titt på höstens kalender
Finns gemensamma evenemang, utfärder, vandringar, seglatser och annat inskrivet i allas kalendrar? Kolla upp att alla evenemang har ansvariga ledare och att de är taggade och vet vad de ska göra. Kolla upp om det finns evenemang i kårteamet i höst, ska ni delta, har ni till och med lovat att göra något? FiSSc:s utbildningar och evenemang hittar du i vår händelsekalender!