Anmälan till Lilla Scoutveckan pågår i januari 2020 – lärarens handbok har uppdaterats

Scouterna bjuder in alla förskolegrupper att under våren 2020 delta i Lilla Scoutveckan. Under Lilla Scoutveckan får förskolebarnen bekanta sig med scoutingens spännande värld! Barnen får under veckan pröva på olika aktiviteter både inomhus och ute i naturen. Varje elev får ett eget kunskapskort med tillhörande klistermärken för veckans uppgifter.

Lärarens handbok har i år uppdaterats och innehåller många nya lekar och aktivtiter. Aktiviteterna har sammanställts i samarbete med förskolelärare och är specifikt utvalda för att kunna tillämpas för de gemensamma lärområden i läroplanen. I handboken hittas också instruktioner till scoutseder och flera olika lekar. Materialpaketet är helt kostnadsfritt för förskolan.

Den officiella Scoutveckan tar plats 20-26.4.2020 och är ett alternativ då materialet kan användas. Men förskolan väljer själva fritt i vilken utsträckning och med vilken tidtabell som materialpaketet används.

Varje förskolegrupp gör en egen anmälan till Lilla Scoutveckan, sista anmälningsdagen är 31.1.2020. Läs mera på Lilla Scoutveckans sida om kampanjen och anmälan.

Piirrokessa eskarikampanjan piirretyt maskottilinnut

2019 deltog 30 000 barn från 1500 förskolegrupper runt om hela Finland.