Du är här

Skepparkurs, teori

Dethär är Skepparkursen teoridel då vi under två veckoslut fördjupar oss i navigation och skepparskap på en fördjupad nivå.

Kursen hålls 7-8.4 i Åbo (på scoutkansliet) och 28-29.4 i Helsingfors (på scoutstationen)

Under det första kursveckoslutet går vi igenom navigationsteori motsvarande Navigationsföbundets Kustskepparkurs. Veckoslutet är frivilligt för dig som genomgått Navigationsförbundets kurs eller har motsvarande kunskaper. Målsättningen med kursen är att ge kursdeltagarna de kunskaper och insikter som behövs för att så småningom kunna skeppa en båt på öppet hav.

Efter att du gått Skepparkursens teoridel kan du anmäla dig till praktikdelen. I år går praktikdelen av stapeln 24-27.5 som en seglats med s/y Navigator från Lovisa till Helsingfors. Du behöver inte gå teori- och praktikdelarna under samma år. Observera att Tpraktikdelen har skilda anmälningsblanketter!

Målgrupp: Roverscouter och ledare som har skärgårdscertifikat och som vill sikta in sig på nästa nivå.

Hur tar jag mig dit? Till såväl scoutkansliet i Åbo som scoutstationen i Helsingfors är det enkelt att ta sig med allmänna transportmedel.

Hur och var sover vi? Dethär beror lite på varifrån kursdeltagarna kommer och hur stort behov det finns av arrangerad övernattning.

 

Kursen arrangeras i samråd med SFV.