Du är här

Skärgårdsskepparkurs

Under den här kursen utvecklar du ditt skepparskap, dina kunskaper i navigation och i att utbilda scouter ombord på en segelbåt. Skärgårdsskepparkursen består av en teoridel och en praktikdel. Dethär är kursens teoridel; praktikdelen utförs i kåren som en seglats på kårens båt. Kursen krävs för att du ska kunna söka om skärgårdscertifikat. Dethär är INTE samma kurs som Navigationsförbundets Skärgårdsskepparkurs.

Målgrupp: Explorerscouter och äldre som gått Båtförarkursen eller har motsvarande kunskaper.

Vad går det ut på? Det här är som sagt skärgårdsskepparkursens teoridel; en navigationskurs som går djupare och längre än Båtförarkursen. Under ett veckoslut lär vi oss om navigation, säkerhet ombord, seglatsplanering och skepparskap med mera och talar också om elektroniska navigationshjälpmedel och utbildning ombord. Målsättningen är att fördjupa de kunskaper som behövs för att fungera som skeppare på en båt i bekant skärgårdsmiljö och så småningom kunna ansöka om skärgårdscertifikat.

Hur tar jag mig dit? Abonnerade bussar kör från Borgå och Åbo (och tillbaka på söndag). Bussen kostar 15€ (eventuella resor till bussen ersätts upp till 50€)

Hur och var sover vi? Vi sover inomhus i sängar.

 

Kursen arrangeras i samråd med SFV.