Du är här

Nybörjarseglats för roverscouter och ledare

NÅGRA PLATSER LEDIGA! FÖRLÄNGD ANMÄLNINGSTID!

Du lär dig grunderna i segling genom lite teori och mycket praktik. Efter seglatsen behärskar du seglingens grunder och har tillräckligt med kunskap för att fungera som besättningsmedlem till sjöss. Du blir inspirerad att under kommande sommar segla med grannkårens båtar eller delta i seglatser ombord på s/y Navigator.

Vad sägs om en kopp kaffe på däck då solen går upp, segling ute på öppet hav, spaning efter fyrar vid horisonten och ett kvällsdopp i ett varmt sommarregn? Nybörjarseglatsen är en minnesvärd upptäcktsresa helt enkelt. Ta chansen, du kommer inte ångra dig!

Målgrupp: Roverscouter och ledare som har begränsad eller ingen seglingskunskap sedan tidigare.

Navigatortalko: Det är önskvärt att du som deltar i en seglats med Navigator under sommaren också deltar i ett Navigatortalko under våren och där bekantar dig med Navigators båtvård och hjälper till att sätta båten i seglingsskick. (Du som kommer från Österbotten behöver inte känna dig pressad att ta dig på talko, men om du har möjlighet så är det självklart kul om du kan komma med!)
Talkona ordnas 21,22 och 29.4 samt 5 och 6.5 i Lovisa (skjutsar koordineras åtminstone från Helsingfors). Info och anmälningslänkar hittar du här i händelsekalendern på www.scout.fi.

 

Seglatsen arrangeras i samråd med SFV