Du är här

430 scouter samlas på läger i Jakobstad

I juli 30.7 – 5.8.2017 samlas över 400 scouter i olika åldrar på lägret ÖS för 17 som ordnas av de österbottniska kårerna. Lägerarrangörerna vill ge så många som möjligt möjlighet att prova på scouting och därför är även barn, unga och vuxna som inte är bekanta med scouting från tidigare varmt välkomna att delta på lägret.

Scouterna får gärna ta med kompisar och familjemedlemmar som är intresserade av att prova på scouting.
De som är familjemedlemmar till en scout och vill komma med på lägret får bo i familjelägret dit också småsyskon är välkomna.

Lägret hålls i det natursköna Storsand i Jakobstad. Området består av sammetsskog, lång sandstrand och ett torg kring vilket alla servicepunkter samlas.

Storläger sommaren 2018

Sommaren 2018 ordnar Finlands Svenska Scouter sjölägret Nothamn VIII i Rönnäs, Lovisa. Lägret som väntar ca 800 deltagare är öppet för alla scouter i Finlands Svenska Scouter. Nothamn VIII samarbetar med det finskspråkiga lägret Satahanka XIII som hålls samtidigt. Planeringen för lägren är redan i full gång.

”Vi kommer att dela lägerplatsen med det finskspråkiga lägret Satahanka XIII och trots att vi håller separata läger samarbetar vi med bland annat lägerservice som till exempel infrastruktur, mat, inköp, hamn, säkerhet, en del av programmet och de internationella kontakterna. Det är möjligt för lägerdeltagarna att bekanta sig med två lägerkulturer. Alla som är intresserade av scouting vid havet ska boka nästa sommar för lägeräventyr på Nothamn VIII”, säger lägerchef Niki Hamro.

En kår som åker för att bekanta sig med området redan i år är Scoutkåren Stormfågeln från Esbo som ordnar lägret Kon-Tiki-17.

”Lägerområdet består av ganska öppen skog perfekt för tältning och sandstrand där man kan börja dagen med ett morgondopp. Lägret har över 60 anmälda deltagare, plus förväntansfulla ledare och hjälpsamma föräldrar. Lägrets tema är Thor Heyerdahls färd över Stilla havet för exakt 70 år sedan. På programmet står bland annat segling, patrullrådighetstävling, nattseglats för de äldre och filmkväll för hela lägret! Vi ser fram emot ett spännande äventyr denna sommar”, säger scoutledare Victoria Lundberg.

Scouterna deltar på Tall Ships Race

Under sommaren seglar scouternas utbildningsfartyg s/y Navigator i skärgården med allt från 7 åriga scouter till ledare. S/y Navigator deltar också i Tall Ships Race.

”I sommar deltar scouterna i två etapper av Tall Ships Race, Race 1 och Cruise-In-Company. Tävlingen är en perfekt kombination av mycket segling och ett större evenemang i land med alla deltagare. Själv ser jag mest fram emot starten då alla båtar är ute på ett och samma ställe på havet. Det kommer säkert att vara en mäktig syn”, säger etappens skeppare Jockum Lundström.

Mer info
Ös för sjutton, Jakobstad
fulltosfor17.wordpress.com
Lägerchef Malin Henriksson, fulltosfor17(at)gmail.com, 040 5236 729,

Nothamn 2018
nothamn.fi
Lägerchef Niki Hamro, niki.hamro(at)scout.fi, 050 308 4047

Tall Ships Race

Skeppare Jockum Lundsten, jockum.lundsten(at)scout.fi, 050 494 4783

 

Scouting är vänner och äventyr. Scouting stöder unga till att aktivt ta ansvar för sig själv och andra. I scouterna får man lagom stora utmaningar och de unga sporras till att utveckla sig själva både som individer och i grupp. Ofta börjar man scouterna som barn, men många kommer också med i vuxen ålder. Scoutingen samlar årligen 65 000 medlemmar − det gör scoutingen till Finlands största barn- och ungdomsorganisation. Välkommen med! www.scout.fi