Du är här

Äventyrsscouternas märken

Äventyrsscouternas åldersgruppsmärke är ett tygmärke föreställande en kompassros, delat i fem delar. Den första delen, ett runt märke som utgör kompassens mitt, fås då scouten avlagt äventyrsscoutens välkomstskede. De övriga fyra delarna fås an efter som väderstrecken avläggs. Äventyrsscoutens färg är orange och djursymbolen en räv.

avaldersgruppsmarke_0.gif

Äventyrsscouterna avlägger också specialmärken. Minst ett specialmärke skall avläggas per väderstreck, sammanlagt finns drygt 50 märken att välja mellan.

orienteringsmall_0.giffiskesmall_0.gifnodforstahjalp_0.gifnaturkannarensmall_0.gif

Exempel på äventyrsscouternas specialmärken

I de kårer som har äventyrsscoutverksamhet i tre år avlägger äventyrsscouterna också upp till fyra interkardinalstreck. Interkardinalstreckens märken har samma form som specialmärkena, men skiljer sig åt från dessa genom den orangea kanten.

interkardinalsmall-320x105.gif

Exempel på äventyrsscouternas interkardinalstreck

 

Placering

Äventyrsscouternas åldersgruppsmärke, kompassrosen, sys fast på höger ärm på scoutskjortan. Interkardinalstrecken sys fast under åldersgruppsmärket, och specialmärkena sys fast under dem.

 

Sigillet

Det sista märket man får som äventyrsscout är äventyrsscoutsigillet som är ett litet metallmärke i form av en kompassros. Sigillet bärs på vänster ficka på scoutskjortan ovanför vargungesigillet.

vusigillsmall_0.gifavsigill.gif

Vargungesigillet och äventyrsscouternas sigill