Evenemang i december-januari 2021-2022 – anmälning senast 15.11

Denna sida bygger på ett mejl som innehåller info om utbildningar och evenemang som FiSSc ordnar i december 2021 – januari 2022. Mejlet har skickats till kårernas chefstrio. Skicka gärna vidare mejlet till kårens alla medlemmar!

15.11 är en av FiSSc:s anmälningsDL:s till kurser och evenemang. Det är däremot sällan många evenemang som har anmälningsDL då; i år är det EN utbildning som man ska komma ihåg att anmäla sig till och det är

Gruppledarutbildning för explorerscouter i Esbo 29-30.1

skilt infoblad riktat till explorerscouter:
januari2022_explorerscouter (pdf)
januari2022_explorerscouter (word)

 

Andra evenemang att hålla ögonen på, även om anmälningen sker vid annat tillfälle är:

Scoutledarträffen på Åland 8.1 (anmälning senast 3.1) 

FiSSc:s kvällstén (ingen anmälning behövs)
9.11, tema: coaching
7.12, tema: kårern och samhällspåverkan
11.1, tema: kompassen (scoutprogrammet-applikationen)

FiSSc:s verksamhet 2022:

FiSSc:s händelsekalender för 2022 (i PDF), där du kan bonga de kommande kurserna, evenemangen, seglatserna och träffarna finns  under Finlands Svenska Scouter –> Scoutfakta –> Strategi och verksamhet

Händelsekalendern på scout.fi: Evenemangen håller också på att dyka upp i händelsekalendern på scout.fi, så där hittar du snart mer info om allt.

Evenemangskatalogen och evenemangsinfo: Nästa anmälningsDL är 15.1; Evenemangskatalogen med alla år 2022:s evenemang + evenemangsinfomejlet inför 15.1 dyker upp i din postlåda/inkorg inom november.

OBS! Stabsmedlemmar och matlagare behövs alltid!

Under hösten är det flera evenemang som har haft problem med att hitta stabsmedlemmar och/eller matlagare. Enstaka evenemang har vi till och med varit tvungna att inhibera; de flesta har nog ordnats, men stressen och huvudvärken kring stabssituationen har varit onödigt hög.

Tycker du att det skulle vara helt kul att vara med i en stab (det är det! man lär sig massor själv, och får nya vänner, nya idéer och ny energi) så kan du antingen kolla in Uppdragsbörsen på scout.fi där stabsuppdragen kommer att finnas senast i medlet av november, eller så kan du komma med i stabspoolen; en whatsapp-massutskickslista där vi informerar om kurser och evenemang som söker stab.

Uppdragsbörsen (färdigt filtrerad för stabsuppdrag)

Info om stabspoolen

Har du frågor om kurser, evenemang, anmälning eller stabsrekryteringen; kontakt FiSSc:s kansli på kansliet@scout.fi