FIRA SCOUTKVÄLL UNDER SCOUTVECKAN

Visste du att tisdagen är den populäraste mötesdagen i scouterna? Det är orsaken till att vi vill utmana alla scoutgrupper i hela Finland att samlas för att fira scoutingen tisdagen den 18 april. Träffa din grupp, eller bjud till exempel in hela kåren till ett gemensamt möte. Här under finns tips för hur vad ni kan göra under kvällen.

Scoutkvällen kan ordnas till exempel på kårlokalens gård eller någon annanstans i närheten. Det viktiga är att ta sig ut från kårlokalen så att scouterna syns och hörs under scoutveckan! Bjud gärna in familjer eller till exempel kompisar för att delta i kvällen! Scoutkvällens program kan bestå av helt vanligt scoutprogram eller så kan ni hitta på något annat roligt för att fira scoutveckan. Här nedan finns några tips på vad ni kan göra men med det är självklart fritt fram att komma på egna idéer!

Programtips för scoutkvällen:

Den stora lekkvällen

Capture the flag, nata, stafettlekar – finns det något roligare än att leka tillsammans med hela kåren? Fråga era scouter vilka lekar det tycker mest om och arrangera en röstning där ni tillsammans besluter scoutkvällens lekar. Alternativt kan ni låta varje åldersgrupp välja en egen lek som de ansvara för under kvällen.

Spel och något att äta

Popcorn på trangia, plättar eller grillkorv – doften av något ätbart är ett ypperligt sätt att locka grannar till er scoutkväll. Leta fram era roligaste spel så som mölkky, stångtennis, stora Jenga klossar eller andra klassiska utespel. Eller varför inte arrangera olympiad: kottgolf, stövelkastning, säckhoppning, prickskytte med vattenpistoler. Stämpla deltagarnas olympiadpass efter varje gren och njut till slut av något gott att äta.     

Sånger kring en lägereld

Finns det ett ställe i närheten där man kan göra upp eld? Bjud in någon som kan spela ett instrument och fira kvällen med era favoritlåtar. Kanske någon kan förbereda en liten pjäs? Du kan också bjuda in familjer och vänner till en gemensam stämningsfull sångstund.

Tävling: barn vs föräldrar

Bjud in föräldrar och testa deras scoutfärdigheter! Vargungar tycker om att utmana sina föräldrar och se om de kan göra samma knop eller montera ihop ett stormkök lika snabbt som de själva. Ni kan också testa föräldrarnas kännedom om olika sorts tält och djurspår. Kvällen kan avrundas till exempel med ett knytkalas eller ett litet pris till alla deltagare.

Ladda ner material för marknadsföring

Marknadsför gärna ert evenemang till exempel på sociala medier, med inbjudningskort eller på lokala anslagstavlor. Logotyp, affischmall och annat material för hela Finlands scoutkväll kan du ladda ner från scouternas materialbank. Glöm inte att även beställa scouternas rekryteringsmaterialpaket för vuxna!

Du kan också bjuda in en representant för lokala medier att följa med er på scoutkvällen. Som avslutning på kvällen, dela gärna bilder på sociala medier #partioviikko #scoutveckan #partioscout #fissc så också andra får se vad ni gjort!