FiSSc: UteGourmet – beställningskurs Karis Flickorna

Drömmer du om att få testa på att laga riktigt god mat på öppen eld? Funderar du på om man faktiskt kan baka bröd i en gryta? Vill du lära dig om hur du kan utnyttja det du hittar i naturen för att ge det där lilla extra åt din måltid? Då är UteGourmet kursen för dig!

Denna kurs är en  beställningskurs för Karis Flickorna. Medlemmar från Karis Flickorna har förkörsrätt till kursen. 

Kursen/evenemanget arrangeras i samråd med SFV:s studiecentral.

Målgrupp: Spejarscouter som tidigare har övernattat utomhus, explorerscouter, roverscouter och ledare. Detta är en beställningskurs för Karis Flickorna vilket innebär att medlemmar från den kåren har förkörsrätt till kursen. 

Plats: Kursen ordnas i Hållsnäs i Svartå

Deltagaravgift:
 30 € (Reseunderstöd utbetalas inte.) Kåren betalar avgiften.

Det finns möjlighet att ansöka om stipendier ifall du behöver ekonomiskt stöd för deltagaravgift och/eller resekostnader och inte kan få understöd av kåren.
Info om FiSSc:s stipendier hittar du på: http://ansokan.scout.webbhuset.fi/fisscstipendier/

Anmäl dig senast 31.3.
(Minderåriga deltagare anmäls av sin vårdnadshavare.)

Kontaktperson:
 kontakta din ledare i kåren eller programkoordinator Gunilla Edelmann: gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Information om tillgänglighet: UteGourmetkursen är en kurs där vi spenderar hela kursen utomhus och rör oss i skog och mark, vid övernattningen är vi nära öppen eld (luften inne i tältkåtan/vindskyddet kan alltså vara rökig). Möjligheterna att upprätthålla grundläggande hygien (handtvätt, tandtvätt etc) tryggas, men möjlighet att till exempel duscha eller gå på vattentoalett finns inte. Maten tillagas av deltagarna själva i mindre grupper. Matallergier och dieter beaktas och alla deltagare får näringsrik kost av god kvalitet.

Kontakta programkoordinator Gunilla Edelmann (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) i frågor som gäller kursens tillgänglighet (trivsel, mat, pengar, att röra sig, hygien, vila och övernattning, mediciner och första hjälpen, synsinnet, hörselsinnet, luktsinnet, språk, åskådning, program )Rätt att göra förändringar: FiSSc förbehåller sig rätten att vid behov (till exempel ifall av hinder som FiSSc inte har haft rimliga möjligheter att påverka; till exempel rådande pandemiläge) göra förändringar i evenemangets förverkligande. FiSSc har rätt att vid behov och efter omdöme inhibera eller avbryta evenemanget, eller göra förändringar i evenemangets innehåll, form, tidpunkt, längd och/eller plats. Ifall FiSSc inhiberar detta evenemang bär FiSSc ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för evenemanget. Ingen deltagaravgift uppbärs i så fall, och ifall deltagaravgift redan uppburits återbetalas den i sin helhet. FiSSc bär också ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för detta evenemang i fall där enskilda deltagare annullerar sitt deltagande på grund av att evenemanget flyttats till en tidpunkt som inte passar dem.

Evenemangets tillgänglighet

På evenemanget har beaktats

Koulutus, Hyvä olla, Raha, Ruoka

Läs mer om tillgänglighet på evenemang