FiSSc: Första hjälpen 1

I en nödsituation kan det vara frågan om minuter - kan du hjälpa? På Första hjälpen 1 lär du dig grunderna i Första hjälpen och nödförstahjälp. Utbildningen består av föreläsningar och praktiska övningar och är 16 h lång. Efter avklarad utbildning får du ett elektroniskt intyg som är i kraft i tre år.

Målgrupp: Spejarscouter (åldersgräns 12 år) och äldre.

Deltagaravgift: 50 € (Deltagarna kan ansöka om reseunderstöd). I avgiften ingår inte avgiften för det elektroniska intyget; den avgiften uppskattas vara ca 15 €.

Kontaktuppgifter: programkoordinator Gunilla Edelmann: gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Kursen arrangeras i samråd med SFV


UPPDATERINGSKURS: I samband med kursen finns möjligheter för personer med ett i kraft varande intyg från första hjälpen 1 eller 2 att uppdatera sitt intyg så att det är i kraft i tre år till (ett untyg får uppdateras endast en gång; sen måste man gå kursen på nytt, eller gå vidare till följande nivå (från Fhj1 till Fhj2). Man deltar då i kursen endast lördag. Deltagaravgiften är då 20€ (extra kostnader för intyget kan uppkomma). 
Denna möjlighet erbjuds endast om kursen har tillräckligt många anmälda för att bli av, men ändå lediga platser för uppdaterare,